15. märts 2011

Joonistusvõistlus "Minu Võrtsjärv"

Võrtsjärve Sihtasutus ja Europe Direct Viljandimaa teabekeskus korraldavad Euroopa päeva puhul 1.–9. klassi õpilastele joonistusvõistluse teemal “Minu Võrtsjärv”, võistlusele oodatakse töid kuni 2. maini.

Korraldajad ootavad joonistusvõistlusele töid, kus autor annaks edasi oma mõtteid, tundeid, mälestusi, kogemusi, fantaasiat või muud, mis on seotud Võrtsjärvega.

„Näiteks võib joonistada kaunist suvepäevast Võrtsjärve ääres või kalalkäigust järvele või hoopis kujutada ette, milline võiks Võrtsjärv ja selle ümbrus välja näha kümne aasta pärast,“ ütles Viljandi maavalitsuse
arengu- ja planeeringuosakonna peaspetsialist Katrin Reimo. „Autor võib aga käsitleda ka Võrtsjärve hoidmist ja kaitsmist või anda edasi oma nägemust järve veepealsest või veealusest maailmast. Sellel teemale saab kahtlemata läheneda väga mitme nurga alt,“ lisas ta.

Joonistusvõistlusele on oodatud osalema 1.–9. klassi õpilased. Töid hinnatakse kahes vanuseastmes: 1.-4. klass ning 5.-9. klass. Piiranguid tööde formaadi või teostamise tehnika osas ei ole.

Joonistused tuleks tuua tähtajaks Viljandi maavalitsusse või saata need hiljemalt esmaspäevaks, 2. maiks märgusõna all “ED joonistusvõistlus 2011” aadressil: Viljandi Maavalitsus, Europe Direct Viljandimaa teabekeskus, Vabaduse plats 2, 71020 Viljandi.
Töö pöördele tuleks lisada autori nimi, kool ja klass ning juhendaja nimi.

Tublimatele joonistajatele, kes kuulutatakse välja 10. mail kell 14.00 Europe Direct Viljandimaa teabekeskuses, on auhinnaks raamatupoe kinkekaardid ja erinevad Euroopa Liidu sümboolikaga meened.

Katrin Reimo sõnul tingis seekordse teemavaliku asjaolu, et 2010. aastal saatis Võrtsjärve edu konkursil “European Destinations of Excellence” („Euroopa suurepärased turismisihtkohad“), mille eesmärk on edendada säästlikku turismi kogu Euroopa Liidus ja kandidaatriikides. Samuti haakub see tänavuse Euroopa vabatahtliku tegevuse aastaga, sest suur osa tööst, mis järve ümbruse korrastamiseks on tehtud, on toimunud ühiskondlikus korras ja vabatahtlike abistajate toel.

„Korraldame seekordset joonistusvõistlust koostöös Võrtsjärve Sihtasutusega ning see on ühtlasi üheks ettevõtmiseks pikas tegevuste reas, mis on seotud 12. mail Viljandis Pärimusmuusika Aidas peetava konverentsiga “Meie Võrtsjärv”,“ lisas Katrin Reimo.

Joonistusvõistluse parematest töödest koostatakse näitus, mis pannakse Võrtsjärve konverentsi ajaks üles Pärimusmuusika Aidas. Hiljem saab näitust vaadata Viljandi maavalitsuse ruumides.

Lähem teave:
Katrin Reimo
Viljandi maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna peaspetsialist
tel 433 0428
https://webmail.edu.ee/squirrel/src/compose.php?send_to=katrin.reimo%40viljandimaa.ee