28. apr 2014

XII klassi viimane koolikell

Neljapäeval, 24.aprillil kell 13 tõi I klass viimase koolikella saatel üles saali koolipere ette XII klassi. Lõpetamas on Kolga Keskkooli 20.lend, viimane keskkooliklass.

Lõpukell algas I klassi tervitusega - lauldi, näideldi ja esitati küsimusi aabitsategelastest. XII klass ise näitas paar väikest videot ja meenutas ning jagas oma kooliaja hetki, mis paremini meelde jäänud.

Hea sõna ütles pidulistele direktor Tõnu Valdma. Kaksteist aastat on mööda saamas, ees vaid veel eksamid. Lisaks sellele, et tegemist on viimase keskkoolilennuga, sai see klass ka ametlikult viimast korda direktori taskutes sobrada ja sealt endale miskit magusat üllatuseks võtta.

Ja lõpukella lõppedes meenutas huvijuht Ene Liivand taas koolitee algust, sügist aastal 2002 - kui kõik alguse sai. 1.septembri alguses oli sel aastal nn kolm tundi - matemaatika, eesti keel ja grammatika - plussid ja miinused; komad ja koolonid. Meenutasime ka seda, et kaksteist aastat tagasi olid aktusel kohal Aadam ja Anna ning Põrsas Pamp, Vares Vaak ja Rott Ruudi.
Õpetaja: "Kes te olete ja mida te siin lärmate? Meil on aktus pooleli!"
Aadam: "Õpetaja palus need kohvrid viia Tarkuseriigi piiripunkti."
Õpetaja: "Millise tarkuseriigi?"
Aadam: "Oo, selles riigis saab olla viisavabalt 12 aastat."
Anna: "Tee sinna tarkuse juurde on lihtne."
Õpetaja: "Iga reis algab kohvrist ja piletist."

Hea, kallis XII klass! Uusi pileteid ja uusi põnevaid reise, sest see meie ühine reis siin hakkab varsti läbi saama. Tulevad uued ja avastamata teed. Head teed teile!

Pildiklõpsud: Ene Liivand ja Priit Tammets.
lõpukellalised...                              1.klass esinemas 

direktori taskutest leiab...                  algklassides tehtud töid lugemas

1.klassi laulutervitus                            grupikalli oma esimese õpetajaga,
                                                                                    õpetaja Tuuliga