14. dets 2015

Konkursid! Osalema! DETSEMBER




Lugupeetud õpetajad,
Kas te soovite, et teie kooli lapsed võtaksid osa huvitavast üleeuroopalisest joonistusvõistlusest? Euroopa Komisjoni korraldatava võistluse ‘Give me 5!’ eesmärk on võidelda romade diskrimineerimise ja neid puudutavate negatiivsete stereotüüpidega.
See võib olla teie kooli jaoks suurepärane võimalus roma ja muudest rahvustest lapsed üheskoos joonistamise eesmärgil kokku tuua. Teineteise tundmaõppimine ja asjade üheskoos tegemine aitab hajutada negatiivseid stereotüüpe ja ületada barjääre.
Võistlusel Give me 5! saavad osaleda 7- kuni 10-aastased koolilapsed kõigis ELi riikides. Euroopa Komisjon kutsub roma ja teistest rahvustest lapsi üles koos tegutsema ja avastama, et nad on „kõik üheskoos – roma ja muudest rahvustest lapsed” ning joonistama teemal „viis neid ühendavat tegevust või omadust”.
Lapsed joonistavad õpetaja juhendamisel. Koos joonistamine ja sarnasuste üle arutamine aitab lastel mõista, et neil on rohkem ühist, kui arvata võiks.   
Laste joonistused on kogu Euroopale vaatamiseks üleval Euroopa Komisjoni veebisaidil! Väljavalitud tööd osalevad Euroopa Komisjoni veebisaidil toimuvas veebipõhises hindamises. Joonistusvõistluse auhindadeks on koolidele kuni 1000 euro väärtuses kinkekaarte raamatute ja kunstitarvete ostmiseks!
Võistlus on alanud ning võistlustööde esitamise tähtaeg on 16. veebruar 2016. Ärge viivitage – kutsuge oma kooli lapsed kokku joonistama ja mõtlema viie neid kõiki ühendava tegevuse või omaduse üle!
Lisateavet leiate koolide joonistusvõistluse Give me 5! veebisaidilt; sealt saate alla laadida kavõistluse reeglid, mis on saadaval kõigis ELi keeltes. Kui teil on küsimusi, saatke need aadressile giveme5@esn.eu.
Ootame teie joonistusi ja täidetud ankeete.
Palju edu!
Projekti Romade heaks koos romadega meeskond

|


Hea koolipere – palume teie abi!

Nagu iga teinegi riik maailmas, nii tegeleb ka Eesti oma kuvandiga. Et maailmas silma paista, oma eripäradest rääkida ja endale nime teha, tuleb pidevalt tööd teha. Aga ega siis ainult poliitikud ja ametnikud, ärimehed ja investorid, turundus- ja disainiinimesed saa öelda, mis imeloom see Eesti on! See on ikka kõigi õigus, ole sa noor või vana, ela linnas või maal.

Just sellepärast küsimegi kõigi Eesti inimeste käest: mis on Eesti? Mille üle tasub Eestis uhkust tunda ja mis meid eriliseks teeb? Kuidas meie inimesed välja paistavad? Millises Eestis tahaksid sina tulevikus elada? Kogume lugusid ja pilte, põnevaid fakte ja vahvaid veidrusi. Peale selle saab igaüks joonistada Eestile oma märgi ning saata töö üle-eestilisele võistlusele, mille parim töö selgub juba 2016. aasta veebruaris Eesti Televisiooni suures finaalsaates.

Miks mitte arutada kirjanduse või ajalootunnis Eesti tuleviku üle või panna kirja põnevaid fakte oma kodukandi kohta? Või proovida kunstiõpetuse tunnis Eestile nägu joonistada? Või võtta kätte fotoaparaat ning pildistada Eestit ja siinseid inimesi? Võimalusi on veel ja veel!

Palun rääkige teistelegi veebilehest misoneesti.err.ee. Vaadake ja hinnake teiste töid ning lisage julgelt uusi. Näidake kõigile, mis on Eesti!

Teie mõtteid, pilte ja lugusid ootama jäädes,

Eesti brändi uuenduse meeskond
Paul Lilje, Liis Tippel, Andri Maimets ja Lill Sarv
info@misoneesti.ee 

Helen Sildna. Kaader reklaamklipist.

Vladislav Koržets. Kaader reklaamklipist.

Üle-eestilise ühisloome ja Eesti märgi konkursi kuupäevad

18. november 2015
avanes veebileht misoneesti.err.ee
10. jaanuar 2016
Eesti märgi ideekavandite esitamise tähtaeg
11. jaanuar 2016 
algab rahvahääletus ja žürii töö
19. jaanuar 2016 
selgub 10 finaali pääsenud tööd
20. jaanuar 2016
algab finaalitööde autorite ja disainerite koostöö
23. veebruar 2016 
avaldatakse lõputööd
27. veebruar 2016 
Telesaates selgub Eesti märk
29. veebruar 2016
lõppeb fotode ja lugude kogumine