1. veebr 2016

Konkursid! Osalema! VEEBRUAR

 
 

Eesti kolm parimat sularahaeksperdist koolinoort saavad auhinnaks iPadi


Veel kuni 25. veebruarini saavad koolinoored osaleda Euroopa Keskpanga korraldatavas üleeuroopalises võistlusmängus, kus tuleb tunda euro sularaha. Eesti kolmele parimale mängijale on Eesti Pank pannud välja auhinnaks iPadi. Mängijad kutsutakse pärast võistluse lõppu Eesti Panka, kus toimub võitjate autasustamine ja antakse üle kolm iPadi.
Arvutimängust „Euro Run“ on oodatud osa võtma 9- kuni 12-aastased lapsed. Mängus saab proovile panna osavuse ja kiiruse ning teadmised rahatundmisest annavad võimaluse koguda väärtuslikke lisapunkte. Võistlusmängu eesmärgiks on pakkuda koolinoortele uusi teadmisi rahatähtede kujunduse ja turvaelementide kohta ning tutvustada euroala riikide euromüntide kujundusi. Vaata mängu tutvustavat videot: https://www.youtube.com/embed/wh1PiSjnQ1Q.  

Kui võistleja mängib mängu mitu korda, siis võistlusel läheb arvesse ainult parim tulemus. Täpsemad mängu ja võistlusest osavõtmise juhised ning mäng ise asuvad siin:
http://www.uus-euro.eu/Lisamaterjalid/EURO-RUN/Euro-Run. Võistlusmäng algas 25. novembril 2015.


3. Digitaalse heliloomingu konkurss koolinoortele (tähtaeg: 28.03.2016)

Koolinoortele suunatud unikaalset Digitaalse heliloomingu konkurssi (TLÜ BFMi arhiiv) korraldab Tallinna Ülikooli endise Kunstide Instituudi muusika osakond alates 2014. aastast. Konkursi initsiaatoriks on muusikaõpetuse metoodika professor dr. Tiina Selke. Konkursi võitjate teosed kõlavad auhinna osana Noorte Heliloojate Labori kontserdil.

Kategooriad:
A – Elektrooniline tantsumuusika
B – Soundtrack/eksperimentaalne muusika*
Vanusegrupid:
Koolinoored 11–15 ja 16–19
Helitöö pikkus: 3–4 minutit
Konkursile registreerimine toimub veebipõhiselt (tähtaeg 28. märts 2016)
  • Konkursile esitatavate lugude (maksimaalselt 2 igas kategoorias) MP3 saata aadressil tlumuusika@gmail.com
  • 10 MB’st suuremaid faile palume teha allalaaditavaks WeTransfer või mõne teise pilveserveri lingi (G-Drive, Dropbox) kaudu ja lisada see link registreerimisvormi selleks ette nähtud lahtrisse. 
  • Faili nimetus koostada järgmiselt: autori perekonnanimi_kategooria (A või B)_loo pealkiri (näidis: Kask_A_Tantsi-tantsi-keeruta)
Žürii
Esimees: helilooja Priit Pajusaar
Avo Ulvik (helidisaini ja multimeedia lektor), Gerhard Lock (muusikateaduse lektor, helilooja), dr Marit Mõistlik-Tamm(muusika lektor), dr Tiina Selke (muusikaõpetuse metoodika professor, konkursi initsiaator).

Küsimuste puhul: marit.moistlik-tamm@tlu.ee

---   ---   ---   ---   ---

TÜ Eesti Geenivaramu ja TÜ Molekulaar- ja Rakubioloogiainstituut kutsuvad ka tänavu koolinoori osalema  Euroopa Inimesegeneetika Ühingu korraldataval geneetika-alasel esseekonkursil.  
Tegemist on põhikooli- ja gümnaasiumiõpilastele (vanuses 14-19 aastat) suunatud võistlusega, kus etteantud teemale vastates on võimalik võita kopsakaid  preemiaid nii õpilasele kui teda juhendavale juhendajale. Ühest klassist on lubatud esitada kuni kolm esseed, pikkusega  ca 750 sõna. Töid oodatakse inglisekeelsena, kuid lubatud on ka emakeeles kirjutatud töö tõlkimine õpetaja kaasabil. Ja siinkohal tulevad nüüd appi Tartu Ülikooli teadlased. 
Nimelt, innustamaks rohkem õpilasi võistluses kaasa lööma, oleme kuulutanud tänavu välja Eesti sisese eelvooru, mille käigus võib  oma töö esitada eelhindamisele eesti keeles.  TÜ Eesti Geenivaramu ja TÜ Molekulaar- ja Rakubioloogiainstituudi teadurid valivad esitatud tööde seast  välja kolm parimat tööd, mida konkursile esitada ning ollakse abiks ka edasisel tõlkimisel inglise keelde.
Töö esitamiseks veebilehel www.dnaday.eu on aega 31. märtsini, töö esitamiseks eestikeelsena ja eelhindamiseks tuleks essee saata e-kirja teel hiljemalt 15. märtsiks 2016  aadressile: geenivaramu@ut.ee
Täielik info konkursi tingimuste kohta ning töö elektrooniliselt esitamise vorm on leitav internetilehelt:  www.dnaday.eu

Infot leiab ka varasemast postitusest sildi alt "konkursid".

---  ---   ---   ---   ---