2. mai 2016

Eesti keele ring lõpetas õppeaasta väljasõiduga Eesti Keele Instituuti

Reedene päev Tallinnas algas tutvumisega EKI väljapanekutest ja aastalõpu tänamisega, õpetaja Terje kinkis mälestuseks õppeaastast igale ringis osalejale väiksed luulekogud. 
Seejärel kuulasime põnevaid ettekandeid sisulisest tööst ja saime näha huvitavat maja oma erinevate ruumidega, millega EKI tegeleb. Näiteks - kuidas jõuab sõna sõnaraamatusse; kui palju kordi päevas mingit sõnaotsingut kasutatakse; kuidas saada keelenõu ja abi jne. Murrete toas vaatasime kaardi pealt meie paikkonna murde leviala ja mõistatasime näidete põhjal tähendusi oma Kuusalu kihelkonnast, Kolga rannast pärit lausetele.
Oli ka tore taaskohtumine meie kooli vilistlase, Jaanika Regiga. Saime kuulda, kuidas vanad jutud on kättesaadavad tänapäeva moodsate digivahendite abiga. Tänu Jaanikale see vana info digitee leiabki.

Eriti suur, suur tänu sooja vastuvõtu eest - Liisi Piits (kõneuurimise ja kõnetehnoloogia osakonnast), kes meid vastu võttis ja meie toreda pärastlõuna sisustas. 
Ja veel suurem tänu meie õpetaja Terje Varulile, kes võttis nõuks vedada eesti keele ringi, kus sai õppeaasta jooksul osaleda kasvõi kogu perega. Suur, suur tänu Sulle!

Muideks - Eesti Keele Instituudis ei ole varem vist ükski huviring käinud. On käidud koolist klassidega, kuid Liisi arvas, et ringiga mitte. Äkki olime siis esimesed :)

Lisa vaata siit: http://portaal.eki.ee/