6. okt 2018

Põnevad konkursid! Osale! OKTOOBER


---   ---   ---   ---   ---


Hei, koolijüts! Mis plaanid koolivaheajal teha? Meil on sulle plaan - tee üks video ja võida tervele klassile või meeskonnale 700 euro eest reisiraha mõne ägeda muuseumi, looduskeskuse, ettevõtte külastuseks või matka läbiviimiseks! 🚌🚐💰💰

Kuidas toimida? 
🎥Moodusta vähemalt 3-liikmeline meeskond, kuhu kuuluvad I-VI klassi sõbrad. 
🎥 Tee kuni 2-minutiline videoklipp, kus kirjeldatate ära mõne loodusega seotud murekoha ning pakute välja lahenduse.
🎥 Registreeri video mini Negavati kodulehel:www.negavatt.ee/mini

📆 Tee oma video valmis ja esita mitte hiljem kui 4. novembriks 2018. Rohkem infot leiadwww.negavatt.ee/mini

---   ---   ---   ---   ---





---   ---   ---


Alanud on suur joonistusvõistlus!
Kuidas kõlab, kui Sinu joonistatud loomtegelane saaks endale rolli 3D animeeritud multifilmis, mis jõuab kinolinadele üle maailma? - See võimalus on Sul nüüd päriselt olemas! 

Osale animatsioonistuudio IMEPILT Studios ja TV3 joonistusvõistluses! Osalemiseks joonista meile oma loomtegelane, kes võiks "Ohtude saare" multikas sees olla ning peaauhinna võitja joonistatud tegelase me päriselt 3D animeerime ja anname tegelasele väikse sõnalise rolli multikas. Lisaks sellele valitakse võistluse käigus välja rahva lemmik ning magusaid auhindasid jagub rohkelt veelgi! 

Võistluses osalemiseks vaata lähemalt: https://tv3.ee/ohtudesaar ning lisainfot filmi kohta leiad siit: https://www.imepiltdangerisland.com/dangerislandest  :) 

Tervitusi saadavad ka "Ohtude saare" animafilmis tegelastele häält andvad Saara Kadak ja Jarek Kasar ning Kristel Aaslaid ja Nele Kirsipuu!  


Lase oma loovus valla - ootame põnevusega Sinu joonistusi!   

---   ---   ---

Tere, hea koolirahvas!

OKTOOBER on PUDRUKUU ja 10.10 rahvusvaheline Pudrupäev. Kolmandat aastat alustab pudruprogramm, mis on ellu kutsutud teraviljatootjate Veski Mati ja Herkulessi poolt. Kes varasemalt on selles osalenud, see teab - lapsed mõtlevad omi retsepte koos klassikaaslaste ja õpetajatega, koos kokatakse ning pildid saadetakse programmi korraldajatele aadressile puder@pudruprogramm.ee

Nagu ka varasemalt, siis kõik programmis osalejad saavad kingituseks diplomid, staaridega retseptiraamatud ning väikesed pudrupakid.

Finaalüritus toimub 31.oktoobril Tallinnas, Solarise Vapianos, kus fortuuna tahtel välja valitud klassitäis lapsi saab kokata koos staaridega. UUDISEKS on aga see, et selleaastase programmi käigus valitakse välja AASTA PUDER. Võitjaks osutub see puder, mida programmi käigus lapsed on kõige enam valmistanud.

Niisiis, õpetajaid palume registreerima oma klasse ja siis kõik koos kokkama ja meile pilte saatma.
Registreerimine toimub aadressil http://pudruprogramm.ee/
Pilte varasemate aastate programmi kohta saab näha FB lehel Pudruprogramm.

Lisainfot küsige julgelt kas siit e-mailit või tel. 5145 369
Päikest ja maitsvat pudrukuud soovides,
Lemme

Lemme Leima
+372 5145 369
Magna Labor - Advertising Agency
Madara 27, Tallinn, Eesti 10612





Kutsuosalema Tallinna Teletorni loovkonkurssil „Tulnukas ETI lugu“, mis kestab kuni 9.11 ja on suunatud 3.-4. ja 5.-6. klassi õpilastele. Võitjad kuulutatakse välja Planeet Marsi tähtpäeval 28.11. Peaauhinnaks on tasuta Teletorni jõulu-või haridusprogramm lastele. Vaadake palun täpsemaid tingimusi siithttps://www.teletorn.ee/event/eti-loovkonkurss/


SA Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid teade

Kutsume 14 - 18-aastaseid kunstihuvilisi osalema
Ilon Wiklandi nimelise noore kunstniku preemia konkursil!

Osalemiseks saatke kolm tööd aadressile Kooli 5, Haapsalu 90502:
•    üks A4 - A2 suuruses töö vabalt valitud teemal ja tehnikas
•    kaks A4 - A2 suuruses illustratsiooni setu rahvajutule "Kuningapoeg ja hall hunt".
Kõik tööd peavad olema käsitsi teostatud.
Töödele lisada: autori nimi, vanus, kontakttelefon, kool, juhendaja nimi
Tähtaeg: 11. jaanuar 2019
Võidufond: 1000 eurot ja Ilon Wiklandi litograafia
Parimatest töödest paneme kokku näituse.
Võitja kuulutame välja Ilon Wiklandi sünnipäeval, 5. veebruaril 2019. 
Lisainfo: imedemaa@salm.ee, 58362803
Konkursi tingimustega saab lähemalt tutvuda siin. 
Konkursi eesmärk on julgustada noort kunstnikku tema loomingulise rännaku alguses.

Ilon Wiklandi kunstnikuks saamise teekond näitab, et tõeline anne ületab kõik takistused. Vaja on vaid toetust ja soovi tööd teha. Kui Ilon 14-aastaselt üksi sõja eest Rootsi põgenes, olid tal kohvriga kaasas lapsepõlvejoonistused. Kohale jõudes aitas edasi tädi julgustus kunstiga tegeleda. Suur töötahe ja pisut ka head õnne tõid edu raamatukunstimaailmas, Astrid Lindgreni illustraatorina. Ilon Wiklandi unistuseks on anda julgustust ka mõnele andekale noorele Eestis. 

Ilon Wikland
Täna, 9.okt. kuulutas Riigikohus välja õpilastööde konkursi, millest on oodatud osa võtma 9.–12. klasside õpilased.

Konkursil osalejad saavad valida kolme elulise kaasuse seast. Arutleda saab muuhulgas selle üle, kui avalikult üht avaliku elu tegelast meedias kujutada tohib (halduskaasus) ning otsustada, kas vallamaja katuse remondi tarvis läbipaistmatult raha liigutanud majandusnõunik kuritarvitas usaldust või mitte (kriminaalkaasus). Tsiviilkaasus aga viskab õhku küsimuse lapsele elatise maksmise kohta – kes, millise summa ning millistel tingimustel maksma peab?

Õpilastöid ootab Riigikohus hiljemalt 9. novembriks 2018. Parimate tööde autoreid tunnustab Riigikohtu esimees pidulikul aktusel jaanuaris 2019. Täpsemalt saab konkursitingimusi ning selleaastaseid kaasusi vaadata kaasuskonkursi veebilehelt.




Rahvusooper Estonia kutsub koolinoori videojõulutervitusi looma


Rahvusooper Estonia kuulutab välja koolinoorte videokonkursi „Rahvusooperi jõuluvideo“, kuhu oodatakse osalema koolinoori I–IX klassini. Parimad noored saavad  premeeritud kultuurireisiga Lätti või Soome. Konkursi auhinnad on välja pannud Rahvusooper Estonia, Tallink ja Lux Express.

Konkursi eesmärk on ärgitada noort koos sõbra, seltskonna või klassikaaslastega välja mõtlema ja valmistama lõbusas ning teatraalses võtmes jõuluteemalisi videoid, mida rahvusooper saab saata jõulutervituseks tuhandetele koostööpartneritele, kolleegidele, sõpradele ja klientidele. 

Konkurss kestab 23. novembrini (k.a) ja võistlema oodatakse kuni 1 minuti pikkuseid videoid. Videos peab mingil viisil kujutama vähemalt kolme rahvusooperi mängukavas oleva lavastuse tegelast. Video võib olla ka animeeritud.

Auhinnagala, kus vaadatakse esitatud videoid ning tehakse teatavaks võitjad, toimub rahvusooperis 4. detsembril 2018.


Kohtumiseni teatris!