25. jaan 2012

9.-12.a. õpilastele "Eurojooks"

2012. aastal tähistatakse Euroopas eurosularaha 10. aastapäeva – 10 aastat tagasi võtsid 12 Euroopa Liidu liikmesriiki kasutusele europangatähed ja –mündid. Eesti võttis 17. riigina euro kasutusele vaid aasta tagasi ja nüüd kasutab ühisraha 332 miljonit inimest.

Aastapäeva tähistamiseks ja eurosularaha paremaks tundmaõppimiseks viib Euroopa Keskpank käesoleva aasta alguses läbi veebivõistluse „Eurojooks“. „Eurojooksust“ saavad osa võtta kõik 9-12-aastased lapsed kogu Euroopa Liidust. Neli paremat tulemust saanud õpilast kutsutakse käesoleva aasta mais Euroopa Keskpanka „Eurojooksu“ võistlusele, kus selgitatakse välja Euroopa meister. Kutsume teie kooli õpilasi vanuses 9-12 eluaastat harivast ja atraktiivse auhinnaga veebimängust osa võtma!

Veebipõhine võistlusmäng „Eurojooks“  toimub veebilehel
http://www.ecb.europa.eu/euro/play/run/html/index.en.html
Osalemiseks tuleb mängijal veebilehel registreeruda, sisestada oma tulemus, võistluse kood „2012“ ja
kehtiv e-posti aadress. Võistlus kestab kuni 31. märtsini.

Võistlusmäng on üles ehitatud eurosularaha tundmisele: lisaks punktide kogumisele ja mängulisele osavusele peavad osalejad tundma europangatähti ja euroala riikide rahvuslike külgedega münte. Ehk nii rahatähe turvamärke kui ka euromüntide rahvuslikke külgi tundes on võimalik saada väärtuslikke lisapunkte. Mäng koosneb seitsmest raskusastmest ja  iga tase on pühendatud ühele euro nimiväärtusele. Enne mängule registreerimist on võimalik mängu viidatud veebilehel ka harjutada. Kord tulemust sisestades seda enam muuta ei saa.

2012. aasta mais (kuupäev täpsustatakse) kutsub Euroopa Keskpank neli üle-Euroopalise mängu võitjat koos vanema või eestkostjaga nädalalõpuks Maini-äärsesse Frankfurti (kulud katab Euroopa Keskpank). Need neli paremat mängijat võistlevad Euroopa Keskpangas omavahel neljas voorus, millest igaüks kestab viis minutit. Parima kogutulemuse saavutanud mängija auhinnaks on euroala 17 riigi müntide komplekt. 2.-4. koha omanikud saavad Euroopa Keskpanga meene.

Loodame, et Eestist on palju osalejaid ja selleks, et aidata teil oma koolis 9-12-aastastele lastele mängu kohta teavet levitada , saadame teile jaanuarikuu jooksul eurojooksu plakatid kogu mängu puudutava infoga.

Täpsemat teavet materjalide ja võistluse kohta jagab Eesti Panga vanemekspert Gerli
Taniloo, kellega saab ühendust telefonil  6680842 või e-postil https://webmail.edu.ee/squirrel/src/compose.php?send_to=gerli.taniloo%40eestipank.ee.

Täname Teid, et teavitate oma kooli asjakohaseid õpetajaid „Eurojooksu“ mängust. Loodame, et teie kooli õpilased võtavad mängust innukalt osa ja hoiame pöialt, et Eesti õpilane jõuab finaalmängule.  

Edukat osavõttu soovides
Lugupidamisega

Katrin Kask
Rahvusvaheliste ja avalike suhete osakonna
juhataja asetäitja