28. mai 2019

Lõpukell..... 3 viimast sammu lõpetamiseni

Lõpukella hommik algas teineteise iseloomustamisega, fotonäitusega lapsepõlvest ja 
piduliku sõrmuste jagamise ja tordi söömisega. 
Lõpukella aktusel esines 1.klass etendusega viimasest koolipäevast enne ilusat suve - aitäh, õpetaja Tuuli! Meenutades 1.septembrit, mil 9.klass juhatas kooli 1.klassi, siis lõpukellapäeval tervitab alati 1.klass 9.klassi ja lubab neil nüüd minna. 9.klassi õpilastele kingiti isetehtud kaart, mida kaunistas fotomeenutus esimesest koolipäevast - aitäh, õpetaja Kaidi. Üheksas kinkis vastu pulgakommid.  

Seejärel jätkas 9.klass. Traditsiooniliselt küsitakse küsimusi klassi poolt kogu kooliaja kohta ning õigesti vastajaid premeeritakse kommidega.  Aktus jätkus meenutusega - vahva ja kokkuvõtliku videolooga.

Tõesti - kolm viimast sammu on jäänud põhikooli lõpetamiseni - need on eksamid. Eksamiteks, st viimaseks pingutamiseks soovis jõudu direktor Tõnu. Tasub end kokku võtta ja anda endast parim ning sooritada eksamid positiivselt.

Ja huvijuhina, seekord ka klassijuhatajana tegin esimese kooliaasta esimesest koolipäevast meenutuse mina, Ene. Traditsiooniliselt vaatan tagasi lõpuklassi koolialguse päevale 1.klassis. Oli 1.september aastal 2010. 

Mul meenub esimene koolipäev,
kui tulin kooli, lilled väikses käes.
Nii suur ja uhke koolimaja näis
ning pea sest saginast mul ringi käis...

Sellel aktusel rääkisime Kolga koolist kui spordikoolist, kui teatrikoolist, kui kunstikoolist, kui laulu-, tantsu- ja muusikakoolist, kui heade õppijate koolist. Tookordse aktuse lõpetas küsimus, kuidas 1.klassist lõpuklassi jõuda? Vastus oli lihtne - klassijuhataja nimi peab olema Terje (nimelt oli selle klassi esimene klassijuhataja õpetaja Terje Välkmann ja tookordse lõpuklassi klassijuhataja oli Terje Varul). 4.klassis saime kokku küll meie, kuid seos õpetaja Terjega on ometi olemas. Nimelt oli meie klassi koduklass just praeguses õp. Terje klassis. 

Lõpukellaaktuse lõpetame alati kooli ees, kus lennutame lennukeid - kes kui kaugele Kolga koolist lendab, kes jääb lähemale ja kes tuleb hoopis kaarega tagasi. Seekord olid vist kõige kaugemale lendajad Uku ja Kalli...

Ja lõpetuseks ühine fotohetk - selle õppeaasta 1. ja 9.klass, klassijuhatajad Kaidi ja Ene. Me matsime sügisel ju koos maha oma ajakapsli. Seega kui ennem ei kohtu, siis 2027.aasta lõpukellal näeme taas, sest kaevame oma ajakapsli maast välja :)