4. mai 2019

Meie suur teatripäev Kuusalu Rahvamajas

Aitäh, armsad emad-isad, vanaemad-vanaisad, kõik sõbrad, sugulased, tuttavad
kaugemalt ja lähemalt, kes meiega koos selle kauni Kolga Kooli teatriõhtu Kuusalus veetsid! 
Tänud Sulle, armas publik!
KALLISTA MIND! Przemystaw Wechterowicz ainetel

Lavastaja: Kaidi Almet
Tants: Maarika Rohi

Osalesime 1. klassiga lugemisprojektis, lugesime koos läbi mitu raamatut. “Kallista mind! “ raamat, osutus meie laste lemmikuks, seega kirjutasime sellest lavastuse.

OSADES:
Karupoeg- Johann Lillenberg; Karuisa- Andreas Veersalu; Jutustaja- Älis Veersalu; Kopraonu- Alger Paju; Nirk- Janely Tuuletare; Jänesed- Alissa- Mirell Reinvelt ja Mai- Liis Pool;Hunt- Johan Tammets; Tüdruk punase mütsiga- Mirt Mamontov; Põdravana- Liisi- Marii Mürk; Anakonda- Triine Jänes; Tõuk- Eva Veltsröm; Jahimees- Aron Reidla; Mäger- Katrin Aasmets; Rebased- Villem Laas ja Madis Valk

Kallista iga päev vähemalt 20 sekundit, elad kauem ja oled õnnelikum. Alusta juba täna. 
Lugu, kuidas kõik tegelikult oli

Auror ja lavastaja: Catlyn Rebas

Erinevates arhiivitekstides on mainitud, et Kolga Mõisa peahoone parempoolse tiiva kolmanda korruse ruumides võib kohtuda terve trobikonna kummitustega, kes häirivad und ning üht kolmanda korruse magamistuba on nimetatud vaimude toaks. Mõningates jutustustes on keeld minna vaimude tuppa või koguni sellesse lossitiiba.
Kui mõisa proua hakanud surema, lasknud ta tuua orje oma akna alla ja neid peksa seal, et sellest veel viimast korda mõnu tunda. Kui proua surnud, pandud ta sinna magama. Hiljem selgus, et proua vaim hakkas igal öösel oma toas käima.

Osades: Elly ja nr. 4 - Luana Heliste Keiu ja esimene teenija - Eleonor Valdmann; Maiia ja vaim nr. 5 - Kalli Kask;  Mõisaproua, vaim nr. 1 ja 3 - Catlyn Rebas; Emma, teine teenija ja vaim nr. 2 - Helina Peek
tmt (tõlge - Tujud, mitte tunded)
autor Laura Pürjema
lavastus Terje Varul

Stseen lennukist: Umbes 10 aastane tüdruk täidab aega enda filmimisega - räägib midagi kaamerasse, sööb, joob - arvatavasti teeb live-ülekannet oma sõpradele ja jälgijatele. Kindlasti on tema salaunistus saada ühel heal päeval influencer’iks ehk suunamudijaks.
Äärmiselt veider tähelepanek tänapäevasest ühiskonnast. Ja kõige veidram on asjaolu, et sellise enese eksponeerimisega ei tegele ainult lapsed, vaid ka täiskasvanud inimesed.
Miks? Mis on sellise enda näitamise mõte? Kas sel üldse on mõte? Mida soovitakse öelda? Milliseid ideid soovitakse levitada? Või me lihtsalt käitume nii, sest kõik teised ju teevad ka. Häshtääg-täiega-veider.

Näitlejad: Lisette Moks, Sofia Rutiku, Mariann Luise Trilljärv, Laura Liisa Laas, Ida Leen Katvel, Joosep Põllmaa, Gabriel Aleksander Norre, Birgit Moks, Pille-Riin Plakk, Laura Maria Rohi, Grethel Grünthal, Liisa Martha Veetõusme, Kertu Eepold, Kädi Ülle, Triinu Edela, Marion-Kirkeli Reinvelt, Emily Laurend, Robin Laurend, Hanna Liisa Talts, Kaspar-Huko Jurjev, Heili Parmas, Madli Triinu Kreutzwald, Miia Tammets
AMET ANNAB, LAISKUS VÕTAB
autor Laura Pürjema
lavastaja Tuuli Rand
tants Maarika Rohi, Krista Kukk

Autor, Laura Pürjema kirjutab:
1. jaanuaril, kui ETVs kanti üle Viini Filharmoonikute uusaastakontserti, istusin tugitoolis, ees valge paber, pastakas, hea sõber Google ning Vanasõnaraamat. Klassikaliste palade saatel tuulasin eestlaste folklooris, et kirjutada kokku üks lõbus ja õpetlik lugu töö tegemisest. Selle käigus kohtasin põnevaid esivanemate ütlemisi töökuse ja laiskuse teemal, mis ei ole oma täpsust ja sisukust kaotanud tänapäevalgi. Heinamaa asemel rügame pigem kontoris, kuid inimloomus on püsinud muutumatuna. Siit teile kirjanduslik soovitus, mis võiks igas korralikus raamaturiiulis esindatud olla - lugege eesti vanasõnu, mõelge ja muhelege ning te märkate, et iidsed tõed kanduvad minevikust meieni raugematu hooga.

Osades: Rebane- Anni Mai Katvel; Siil- Mia Marta Kosemets; Karu- Rasmus Joosep Kröönström; Hunt- Mait Mihkel Sestverk; Jänes- Anette Simmo; Töölised- Anni Talts, Anna- Liisa Štiba, Katarina Seeder, Mari Paju, Matias Kosemets,  Oliver Talts 
August Gailit “Libahunt”
Dramatiseering Terje Varul
Lavastus Terje Varul

Kui vabad me oleme? Kui suur on me vabadusiha? Mida põlgame? Mida kardame? Kas kuulan oma sisemist häält? Kas koha suletus teeb mind hirmsamaks, kurjemaks? Mis siis saab, kui hirm ja süü pitsitama hakkavad? Kas julgen end lahti rebida kõigist ja kõigest? Kas julgen selja pöörata endisele elule ja minna julgelt vastu tundmatule? Kas julgen olla mina ise?

Need küsimused olid meie trupi inspiratsiooniks rääkida oma selleaastane lugu.

Näitlejad: Enrik - Uku-Kristjan Sass; isa - Peeter Paul Plakk; Hundva - Sirli-Marit Sikka; Ulla  - Catlyn Rebas; Kristjuhan  - Gerly Laisaar; Urgveelased - Carol Laurend, Kerttu Saagpakk, Luana Heliste, Kalli Kask, Kerttu Pajumets, Mia Sirila, Ann Mirt Korman, Marju Masing, Jaana Laurend, Stephanie Karmen O´Sullivan, Sanne Säär, Ethel Malkus, Marten Sestverk, Grete Tuur, Eleonor Valdmann, Sulev Viks; Tulukesed - Jakob Viks, Tanel Viks.

Suur, suur tänu meie õhtujuhile, meie kooli vilistlasele - aitäh, Siim Maran!

Suur tänu Kuusalu Rahvamaja ja Ulvi Rand!

Kõik fotod leiad siit: