8. sept 2010

Koolinoorte kaasaegse kunsti triennaali Eksperimenta! (E!) Eesti ekspositsiooni talendijaht

Õpilastel on 10. oktoobrini ainulaadne võimalus osaleda Koolinoorte kaasaegse kunsti triennaali Eksperimenta! (E!) Eesti ekspositsiooni talendijahil.
E! on ainulaadne kunstisündmus, mis esitab haridusele üleskutse murda välja kooliseinte vahelt ja suhestuda loovalt meid ümbritseva eluga. Õpetajatel, huvi- ja ringijuhtidel on E! Eesti ekspositsiooni talendijahi õnnestumises määrav roll, sest just teie tunnete noori, kes on sügavalt kunstist huvitatud ja kes suudavad oma ideede elluviimisel ka vaeva näha.
Osalemisprotsess on iseenesest hariv, kõik I vooru laekunud tööd saavad tagasisidet, kõik II vooru valitud hindamatu kogemuse töötubades ning III vooru pääsenud võimaluse täispaketina läbi elada päris-kunsti sünd.

Osalema on oodatud kõik 14-19-aastased kunstihuvilised, loovad ja motiveeritud noored. Otsime lisaks headele noortele maalijatele, skulptoritele ja graafikutele ka neid, kes tegelevad fotoga, videoga ja multimeediaga. Sellised kaasaegse kunsti vormid, nagu installatsioon, objekt, kineetiline kunst, performants, helikunst jne ei pruugi mahtuda kunstitundi, kuid kui te olete märganud õpilasi, kes vabal ajal, huvitegevusena või oma fantaasiates millegi taolisega tegelevad, julgustage neidki talendijahil osalema.

E! TALENDIJAHI TEABEPÄEVAD
Noortele, kes soovivad konkursi kohta rohkem infot, korraldame teabepäevi üle Eesti. Konkursil osalemiseks ei pea, kuid võib neile kohale tulla, võtta kaasa oma varasemat loomingut ja esitada seda kuraatorile vabas vormis (fotodena, videona, portfooliona, originaaltöödena jne) ning saada tagasisidet ja näpunäiteid konkursil osalemiseks.
Kolmapäev, 15. september kl 16.00 Pelgulinna Gümnaasiumis, Mulla tn. 7, Tallinn
Neljapäeval, 16. septembril kl 19.00 Tallinna Kunstikoolis, Kevade tn 4, Tallinn
Teisipäeval, 14. septembril kl 18.00 Pärnu Kunstikoolis, P. Kerese 3, Pärnu
Reedel, 17. septembril kl 17.00 Viljandi Kunstikoolis, Männimäe tee 26, Viljandi
Laupäeval, 18. septembril kl 13.00 Tartu Lastekunstikoolis, Tiigi 61, Tartu
Neljapäeval, 23. septembril kl 16.00 Tantsu- ja Kunstikoolis Athena, Pikk tn 30, Rakvere

Täpsed konkursi tingimused, osalemisvorm ja koolinoortega koos kirjutatud kontseptsioon „Ruum“ on lisatud sellele kirjale. Kogu nimetatud info (sh. vene keeles), lisaks ammendav info kogu Eksperimenta! kohta on saadaval veebiaadressil http://www.eksperimenta.net/ . E! Eesti ekspo talendijahi konkursitööd tuleb 10. oktoobriks saata Sally Stuudiosse või e-postiga aadressile mari@eksperimenta.net .

Samasse ka kõik küsimused. Triennaali avanädalal aprillis 2011 toimuvad lisaks kaasaegse kunsti ja hariduse
lõimimise programmile IDEElaboratoorium mitmed töötoad, kontserdid, kunstipeod ja -piknikud. E! triennaal ja telklinnak ootavad õpetajaid ja õpilasi, kunstnikke ja kunstihuvilisi. Teretulnud on klassiekskursioonid, aktsioonid, kasvõi meeleavaldused. Lauluväljakult sai kaheksakümnendate lõpus alguse enneolematu laulev revolutsioon, mis tõi Eestile vabaduse. Nüüd on järg hariduse käes!

Lisad:
E! Eesti ekspo kontseptisoon:
http://www.eksperimenta.net/eksperimenta/exhibition-2011/estonian-exposition/?lang=et
E! Eesti ekspo konkursitingimused:
http://www.eksperimenta.net/ohjur/wp-content/uploads/2010/08/Eesti_ekspo_yleskutse_tingimused.pdf
E! Eesti ekspo teabepäevade kava:
http://www.eksperimenta.net/eksperimenta/exhibition-2011/estonian-exposition/competition-of-the-estonian-exposition/?lang=et
E! Eesti ekspo kontseptisoon ja konkursitingimused vene keeles:
http://www.eksperimenta.net/eksperimenta/exhibition-2011/estonian-exposition/estonian-konkurs-po-russki/?lang=et