8. sept 2010

Reisijutukonkurss "Minu reisuelamused"

Vilde Muuseum ootab laste kirjutatud reisijutte vahvale konkursile "Minu reisuelamused".

Sügis hakkab vaikselt kätte jõudma ning seega on just paras hetk panna kirja suvised või varasemadki reisimuljed. Vormida need ladusaks jutuks ja saata muuseumi poole teele. Kuna konkurss on mõeldud lastele ja noortele, siis ootamegi töid väikestelt ja suurtelt inimestelt vanuses 7 - 19 aastat. Reis ei ole ainult lennukiga ja soojale maale, vaid võib olla ka meeleolukas rattamatk või retk naaberkülla.

Reisijutukonkurss on korraldatud 145 - aastase kirjankust rännumehe Eduard Vilde auks. Et klassikust värske ja uudse nurga alt rääkida, oleme juubeliaasta märksõnadeks valinud Vilde reisid ja reisikirjad. Sel viisil soovime ergutada tänapäeval palju reisivaid lapsi ja noori märkama kultuuride, linnaruumide ja rahvuste erinevusi ning oma kodukandi omapära. Reisijutus võib kirjeldada praktilist teekonda, mõnda huvitavat kultuurinähtust, seiklust jne. Võib-olla sirgub just konkursist osavõtjast mõni tulevane eesti reisikirjanik?

Reisijuttude konkurss lõpeb 31. oktoobril 2010. Konkursi tingimused on kirjas E.Vilde Muuseumi koduehel www.linnamuuseum.ee/vilde

Auhinnad on üliuhked! Need on välja pannud Meriton Hotels Group OÜ ja Viimsi Tervis/Grand Rose SPA, teise ja kolmanda koha auhinnad MATKaSPORT OÜ ja Regio AS.
Ergutusauhinnad on Tallinna Linnamuuseumilt.
Üllatusauhinnad 10 osalejale on firmalt Looduse Omnibuss.