Üheksa Euroopa muuseumi koostööna valminud näitus „Euroopa maitsed“ räägib
eurooplaste toidust, selle tarbimisest ja tootmisest. Lisaks ühisele Euroopa loole
tutvustab näitus ka üheksa projektis osaleva riigi rahvuslikku toiduainet. Eesti
toitu on valitud esindama kartul. Ülevaate sellest kõigest saab näitust külastades,
mille juurde on koostatud spetsiaalne muuseumitunni programm.
Avatud 27.1. - 25.9.2011
Eesti Rahva Muuseumi näitusemajas ( J. Kuperjanovi 9, Tartu)
Muuseumitund tutvustab meie igapäevase kartuli mitmesuguseid külgi:
- Kartuli ajalugu. Millal kartul Eestisse jõudis? Milliseid toite tehti
kartulist vanasti ja nüüd? Kartuli-söömise kombed? Mida saab kartulist veel peale
toidu teha?
- Kartuliviktoriin
- Kartulikunsti tegemine
- Kartulikoorimis-võistlus
- Valik erinevaid kartulimänge
Hind osaleja kohta 1 euro
Tellimine ja lisainformatsioon
7-350 445
https://webmail.edu.ee/squirrel/src/compose.php?send_to=giidid%40erm.ee<https://webmail.edu.ee/squirrel/src/compose.php?send_to=giidid@erm.ee>