13. märts 2012

Ideekavandite konkurss "Tootsi maakera"

Haridus- ja Teadusministeerium ootab õpilasi Tootsi maakerasid leiutama Haridus- ja Teadusministeerium kuulutab välja õpilaskonkursi „„Tootsi maakera“ ehk mis aitab mul õppida ja õpetajal õpetada“. Konkursile on oodatud ideekavandid vahenditest, mis mingi teadmise või oskuse omandamise ja õpetamise koolis huvitavamaks, paremaks ja mõnusamaks muudavad. Konkursitööde esitamise tähtaeg on 15. aprill.

Töid hinnatakse ja auhindu antakse välja kolmes vanuserühmas (6-10aastased, 11-14aastased, 15-19aastased) ning auhindadeks on erinevad tehnoloogilised abivahendid inspiratsiooni ülesvõtmiseks ja talletamiseks (nt fotoaparaadid) ning mittetehnoloogilised abivahendid inspiratsiooni tekitamiseks ja energia saamiseks.

Idee pärineb tulevikukooli foorumil osalenud noortelt, kes meie palvel konkursi jaoks ajurünnakut tegid. Täname Võnnu Keskkooli õpilasi Margit Pildenit, Henri Karmistet, Janar Harkmanni, Gerli Germanit, Oliver Osulat ja Ristina Vahtramäed, kes pakkusid välja leiutamiskonkursi „Paremad õppevahendid“. Ülejäänud ideed ja esitajad on leitavad siit http://www.hm.ee/index.php?0512831

Töid hindab asjatundjatest koosnev žürii, kus on nii õpetajaid, õppekavade eksperte, ajakirjanikke kui teaduse populariseerijaid.

Info:
Kodulehel: www.hm.ee/index.php?0512852
Facebookis: www.facebook.com/haridusministeerium