26. märts 2012

Koolimeedia kevadlaager

Noorte Meediaklubi ootab kõiki põhikooli lõpuklasside ja gümnaasiumiklasside meediahuvilisi õpilasi juba traditsiooniks saanud koolilmeedia kevadlaagrisse. Meediahuvilised saavad kokku *13.-15. aprillil Tartu Miina Härma Gümnaasiumis.*

Kahe ja poole päeva jooksul räägivad meediatudengid ja noored tegevajakirjanikud, kuidas teha head tele- ja raadiouudist, reportaaži ning selgeks saavad montaaži põhitõed. Lisaks jagame õpetussõnu selle kohta,
milline peaks olema üks äge kooliraadio ja -televisioon, kust leida huvitavaid teemasid või kuidas suhelda allikatega. Teoreetilised teadmised leiavad rakendust ka päris oma raadio- või teleuudise kokkupanekul. Sel
aastal pakume ka teadmisi veebiajakirjandusest, kuidas seda koolimeedias kasutada ning kuidas teha koostööd video- ja audiomeediaga.
Veebiajakirjanduse gruppi ootame noori, kes on varem meedialaagris käinud või uudiste kirjutamisega varasemaid kogemusi. Raadio ja tele puhul pole aga varasem kogemus üldse kohustuslik! Koolitus toimub sarnaselt eelmistele laagritele gruppides, osalejad saavad ise valida, millise meedialiigiga soovivad tutvuda.

Laagrielule lisavad põnevust ja vürtsi kuulsad külalised ja õhtune meelelahtusprogramm.

*Registreerumise lõpptähtaeg on 6. aprill.* Kuna kohtade arv on piiratud, saavad laagrisse vaid kiiremad registreerujad. Laagris osalemiseks tuleb täita registreerimisvorm aadressil *
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dFVxNVAyeFR2Qk0tSnQxdy12WHpMY3c6MQ
*<https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dFVxNVAyeFR2Qk0tSnQxdy12WHpMY3c6MQ>
Iga laagrisse soovija kohta tuleb täita eraldi ankeet. Täidetud ankeedile saadame vastuseks registreerumist kinnitava e-kirja, samuti postitame arve, mille alusel saate tasuda osavõtumaksu.

*Osavõtutasu ühe inimese kohta on 22 eurot.* Hind sisaldab koolitust, majutust klassiruumides ja toitlustamist.

Laagrilistel tuleb omal käel jõuda reede, 13. aprillil Tartu Miina Härma Gümnaasiumi, kus kell 15.00 hakkame laagriliste nimesid kirja panema. Ametlik avamine toimub kell 16.00. Laager lõpeb pühapäeval, 15. aprilli õhtupoolikul.
Täpsema juhendi Miina Härma Gümnaasiumisse kohale jõudmiseks ja laagri ajakava leiate varsti meie kodulehelt http://www.meediaklubi.ee/ Kui teil tekib probleeme laagri alguseks kohale jõudmisega, võtke meiega ühendust ja leiame koos lahenduse.

Laagrisse tuleb kaasa võtta magamiskott ja madrats, sest ööbimine toimub klassiruumides. Kindlasti on vajalik vahetusjalatsite olemasolu! Võimaluse korral tooge kaasa mugavaks tööks vajalikud vahendid (diktofon, mälupulk, fotoaparaat, videokaamera, sülearvuti).
Kui teil tekib mingeid küsimusi või muresid seoses laagriga, võtke kindlasti ühendust Liisiga liisi@meediaklubi.ee või telefonil 59007620.

Jälgi, kes on veel tulemas ja kõige uuem info:
http://www.facebook.com/meediaklubi