22. veebr 2013

Kohtla-Järve Ühisgümnaasiumi ettepanek Eestimaa koolidele ja Riigikogu saadikutele


Kodanikualgatus: „101 heategu oma maale ja rahvale“

Mida rohkem heategusid me teeme, seda paremaks läheb meie endi elu ja samuti meid ümbritsevate inimeste elu. Selleks peaksime lihtsalt ühendama oma pingutused ja hea tahte.
Meil on ettepanek kooliõpilastele ja poliitikutele – teha koos üks heategu.
Pole tähtis, kas see heategu tehakse ühe inimese jaoks või sadade inimeste heaks. Tähtis on see, et me teeme selle heateo puhtast südamest ja soovist aidata, teha midagi paremaks.
On väga tähtis, et me aitame üksteisel ellu viia häid ideid, kasutades õpilaste entusiasmi ja vanema põlvkonna kogemusi  ning  teadmisi.
Ei ole vaja mõelda, et teie heategu on liiga väike või tähtsusetu. Tähtsusetut heategu ei ole olemas, kõik, mis toob kasu meile ja meid ümbritsevatele inimestele – on suur ja vajalik asi.

Meie ettepanek oleks järgmine: Iga Riigikogu liige valib endale mõne kooli (koolid) Eestimaal, kus ta tahaks seda heategu teha. Või kui koolid on aktiivsemad, siis nemad leiavad endale ühe saadiku, kes on veel vaba, kellega seda heategu teha.
Järgneb idee leidmine või heakskiitmine mõlema osapoole poolt.
Edasi võiks Riigikogu liige  organiseerida  vahendid, millega midagi teha  ning  õpilased oleksid siis teostajad. Muidugi võib kaasata kohalikku kogukonda ,  ärimehi või teisi organisatsioone, kes aitaksid ideid  teoks teha.

Meie omalt poolt paneme lisaks üles veebilehe, kus on siis näha asjade areng. Sellele veebilehele tuleks ka kirja panna, kes, kus ja mida plaanib teha ning kuidas tegu tehtud sai. Teretulnud on fotode lisamine
Samuti oleme väga rõõmsad, kui te teatate, millised töögrupid on juba moodustatud. Partneri leidmiseks võib meie kodulehele panna kuulutuse.

Tegevusplaan – ajakava.
Veebruar – märt   2013
Idee tutvustamine Riigikogus ja Eesti koolides.
Veebilehe koostamine
Töögruppide moodustamine – Riigikogu saadik ja ühe või mitme lähiümbruse kooli õpilased. Initsiatiiv võib tulla nii saadikult kui ka õpilastelt.
Loomingulised töötoad: töögrupid arutavad, mida nad tahaksid teha. Kas saadakse oma jõududega hakkama või tuleb kaasata lisajõude (näiteks vanemaid, noortekeskusi, või ka kohalikke ärimehi)

Aprill 2013.
Detailne planeering ja ettevalmistus.

Mai 2013.
Heateo elluviimine.
Tulemustest teavitamine veebilehe ja miks ka mitte ajakirjanduse kaudu.