18. sept 2012

Eesti Vabaõhumuuseumis...

Kui mihklipäeval on puud veel lehtes, siis on nad jüripäeval jälle lehtes
Mihklipäeva öösel kasvab kapsas veel villase lõnga katki

Mihklikuu tegemistest veel:                                       
* Nuki talus saab 16. septembrini näha ja õppida käsitööd: tikitud ja heegeldatud tekstiilid sahvrisse. Juhendajaks käsitöömeister Taimi Puus.
* Meistrikursused: 14. sept toimub Pärnumaal seminar „Seen- ja mardikkahjustuste tõrje ja esmased taastustööd“, Tallinnas aga osaleme ÖKOMÄSSUL, kus toimub puitkatuste töötuba. 22. ja 23. sept toimub Märjamaa vallas Luiste külas viimistluse meistrikursus, kus räägitakse värvidest ja värvikeetmisest. Kursustele registreerumine ja lisainfo: aune@evm.ee ; tel 52 38 397.
* Näitused – kuni 28. sept saab muuseumi territooriumil osa näitusest „Leib keelel“, Kolu kõrtsi talli all näeb pindpõimevaipade näitust „Rist, õnnetäht ja värvi vägi“. Pulga talus on avatud fotonäitus, mis tutvustab Eesti Vabaõhumuuseumi ajalugu, muuseumis toimunud sündmusi ja muuseumi töötajaid läbi aegade.
* Uus eksponaathoone - Lau külapood ootab endiselt kõiki külastajaid, seda ka pärast suvehooaja lõppu! 1930. aastate stiilis pood on avatud iga päev kell 10-18 ning ajastukohast kaupa saab poest ka osta. Reedest pühapäevani toimetab külapoe tagatoas õmblejanna, kelle käest saab nõu nii sajandialguse moodide kui rahvariiete osas. Kokkuleppel on võimalik tellida ajastupäraseid õmblustöid.
* 29. septembril kutsume külastajaid Setu Mihklipäevale, sissepääs muuseumisse on sel päeval tasuta!

Kuni 28. septembrini oleme avatud iga päev kella 10st 20ni, 29. septembrist algab muuseumi talvehooaeg ja külastajaid ootame iga päev kella 10st 17ni.

Kohtumiseni!
Piret Järvan

Eesti Vabaõhumuuseumi turundusdirektor
tel 6549 121, 5151 506
info: 6549 100, www.evm.ee
Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn 13521

P.S.
23. september – sügisene pööripäev
Sügisesel pööripäeval jälgisid inimesed väga hoolikalt loodust. Selle abil võis ette aimata, millised ilmad tulemas. Kõige rohkem kõneles tuule suund: kui tuul põhjast puhus, tuli külm sügis. Läänetuul ennustas pikka ja sooja sügist. Ka aitas tuulesuund teada saada, kuidas kevadise kalasaagiga lood on.