7. sept 2012

Õpilasakadeemia 9.-12.klassi õpilastele

*Õpilasakadeemia ootab uusi õppijaid*

*Tallinna Ülikooli Õpilasakadeemia sügissemestri
kursustele<http://www.tlu.ee/?LangID=1&CatID=5021>registreerimine on avatud ja kestab 4. oktoobrini. Oodatud on gümnaasiumiõpilased, kes soovivad end täiendada filosoofia, rahvusvaheliste suhete, filmiõpetuse, rakenduspsühholoogia, matemaatika ja õpetamise valdkonnas. Vene keelt kõnelevatele noortele toimub ka avaliku esinemise kursus.*

* *
Sel sügisel on esmakordselt kavas kursus "Rahvusvahelised suhted 2012", mis olulises osas keskendub presidendivalimistele USAs. Hoo saavad sisse ka eelmise sügissemestri kõige popimad "Filmiõpetus: millest räägib film?" ja "Rakenduspshühholoogia". Õpilaste suhet kursustega iseloomustab ühe osalenu järgmine hinnang: "Õppepäeva lõpus võib olla tunne, et enam ei jõua kuulata, kuid nii huvitav on, et ei taha lasta ühelgi sõnal mööda minna."

Kursuste kohta saab lisainfot Õpilasakadeemia kodulehelt www.tlu.ee/akadeemia või teate allosast. Õppetöö algab 6. oktoobril ning toimub nädalavahetuseti.

Õpilasakadeemia kursused on mõeldud gümnaasiumi- ja kutsekooli noortele, et soodustada elukutse teadlikumat valikut ning toetada tulevast kohanemist üliõpilasellu. Kursusi viivad läbi Tallinna Ülikooli õppejõud, lisaks oma valdkonna tipud väljaspoolt ülikooli. Tänaseks on Õpilasakadeemias õppinud
ligi 3500 noorte üle Eesti.

Lisainfo: Berit Oll, 6409 369, berit.oll@tlu.ee 

*2012/2013. õa sügissemestri kursused*

*Filmiõpetus: millest räägib film?* <http://www.tlu.ee/?LangID=1&CatID=5673>
Idee. Meeskond. Näitlejad. Kaamera. Võtteplats. Film. Publik. Kas see ongi kogu jada? Mis tegelikult toimub võtteplatsil? Kes ja kuidas hakkavad filmilindiga tööle peale võtteperioodi?  Kas selline asi nagu filmilint üldse eksisteerib tänapäeval?

*Õppimine. Õpetamine. Juhtimine* <http://www.tlu.ee/?LangID=1&CatID=5025>**
Tähtis on õppida õppima. Parim viis seda teha on teisi õpetades. Õpetamine aga tähendab kellegi juhtimist tarkuse poole. Juht ei saa olla rumal, sellepärast peab ta õppima... Kursusele on oodatud noored, kes on huvitatud õppimise, õpetamise ja juhtimise temaatikast, iseenda kui õppija arendamisest ning seostavad oma tulevikku kooli ja õpetamisega.

*Filosoofia* <http://www.tlu.ee/?LangID=1&CatID=5672>**

Pakume võimalust üheskoos mõelda, kas maailm meie ümber on tõeline või illusoorne, kas mingid teadmised on kogemusest sõltumatud, kuidas määratleda ilu ning milline on õiglane ühiskond.

*Rahvusvahelised suhted 2012* <http://www.tlu.ee/?LangID=1&CatID=5023>**
Me elame laias ja samas väikeses maailmas, seega on oluline teada, kuidas see toimib. Mida teevad meie naabrid ja maailma suuremad riigid ning kuidas asjad maailmas käivad. Selleks, et maailmaasju paremini mõista, on kasulik üht-teist teada saada.

*Rakenduspsühholoogia I* <http://www.tlu.ee/?LangID=1&CatID=5026>**
Kursusel räägitakse lähemalt inimese kehast ja selle tajumisest, stressist ja sellega toimetulemisest, suhtlemisest ning mõjustamisest. Samuti lähedussuhetest, armastusest, seksuaalkäitumisest ja pereplaneerimisest.

*Praktiline matemaatika* <http://www.tlu.ee/?LangID=1&CatID=5029>**
"BŠKHL EHŠKBKBL VBDBLHÕ". Koodi lugemine tekitab segadust? Kuid mitte pärast seda, kui oled läbinud kursuse "Praktiline matemaatika". Kursus koosneb kahest osast: "Arvuteooriast krüptograafiani" ja
"Majandusmatemaatika".