19. sept 2012

Noorele kunstnikule - plakatikonkurss!

PLAKATIKONKURSS!

Noor kunstnik, just Sinu kujundatud plakat võiks reklaamida 17. ja 18. jaanuaril toimuvaid ERSO ooperikontserte Hans ja Grete”!

ERSO kuulutab välja plakatikonkursi Jakob ja Wilhelm Grimmi muinasjutu “Hans ja Grete” ainetel. Osalema on oodatud kõik I–XII klassi õpilased. Konkursiga seotud info leiate ka  ERSO kodulehelt www.erso.ee.

Nõuded konkursitööle:1) formaat A3 (püstine)
3) loodud vabalt valitud käsitöölises tehnikas
4) võib, kuid ei pea sisaldama pealkirja “Hans ja Grete”
5) NB! esinejaid, kuupäevi ja kontertide toimumiskohti puudutava info lisab plakatile hiljem ERSO kujundaja.

Tähtaeg:
Konkursitööd saata või tuua hiljemalt 15. novembriks 2012 aadressil
Eesti Riiklik Sümfooniaorkester
Estonia pst 4
Tallinn 10148
Märgusõna “Hans ja Grete”

Auhind
Võidutöö kuulutatakse välja 20. novembril 2012 ning selle põhjal kujundatakse ERSO ooperikontserdi “Hans ja Grete” plakat.
Võidutöö autor on koos kõigi oma klassikaaslastega oodatud kontserdile Estonia kontserdisaali 17. või 18. jaanuaril 2013.
Parimad tööd jõuavad teleekraanile ETV populaarses lastesaates “Lastetuba” ning need avaldatakse kontserdi kavalehes ja ERSO kodulehel.

Küsimuste korral palun pöörduda:
Maarja Kasema
ERSO toimetaja
5226454

* * * * * *
Suure metsa ääres elas vaene puuraiuja oma naise ja kahe lapsega. Poisikese nimi oli Hans, tütarlapse nimi Grete. Leivapaluke oli neil kasin, ja kord, kui maad laastas suur nälg, ei jõudnud puuraiuja peret enam toita. 
Nende sõnadega algab vendade Jakob ja Wilhelm Grimmi muinasjutt “Hans ja Grete”. Enam kui sada aastat tagasi tegi üks tore ema Saksamaal oma laste tarbeks selle muinasjutu ainetel väikese näidendi. Lapsed kandsid kodus näidendi ette ning et etendus veelgi huvitavam oleks, palus see ema oma vennal kirjutada näidendi jaoks mõned laulud. Vennaks ei olnud keegi muu kui Saksa helilooja Engelbert Humperdinck. Just nii sündis muinasjutuooper “Hans ja Grete”, millest on vaimustuses olnud mitmed põlvkonnad lapsi koos oma vanemate ja vanavanematega. Oopri on eesti keelde tõlkinud Peeter Volkonski.

Läbilõige Saksa helilooja Engelbert Humperdincki ooperist “Hans ja Grete tuleb Estonia kontserdisaalis ettekandele 17. ja 18. jaanuaril 2013. Nimiosades astuvad üles Kädy Plaas ja Annely Peebo, jutustaja rollis Mirtel Pohla, ettekandel osalevad Rahvusooper Estonia poistekoor ja Eesti Riiklik Sümfooniaorkester, dirigeerib Anu Tali. 
Ooperikontserdi kestvus umbes 1 tund.