7. nov 2010

Kumu kunstiharidusprogramm "Horisondid"

Programmid toimuvad eesti ja vene keeles.
6. oktoober - 21. jaanuar 2010
Kuraatorid: Anu Lüsi ja Jelena Tšekulajeva

Flaier
Haridusprogrammis tutvutakse inglise kunstnik John Constable'iga, kes on üks tuntumaid kunstiajaloolise tähtsusega inglise maastikumaalijaid. Tegemist on kunstnikuga, keda on nimetatud isegi impressionistide vana-vanaisaks. Tänapäeval on eelkõige hinnatud tema vabas õhus valminud visandid ja etüüdid, milles on kunstnik jäädvustanud looduse ja ilma kordumatuid hetki. Osalejad saavad teada, mis on etüüd ja mis visand ning võrdlevad neid tööprotsesse nii omavahel kui ka samal teemal lõpetatud maaliga. Kogu programmi jooksul reisitakse mängult "Constable'i maana" tuntud kunstniku kodukandis ning Londoni, Salisbury ja Brightoni lähiümbruses. Sellel ühisel reisil vaadeldakse taevast ja püütakse teha ilmaprognoose nende etüüdide põhjal, mille taha on kunstnik ise lisanud meteoroloogilisi märkmeid. Näitusereis lõpeb Kumu hariduskeskuse ateljees, kus luuakse ise John Constable`i kunstist inspireeritud etüüde, mis seatakse kokku üheks suureformaadiliseks teoseks.


Kodulinna laager. Maastik Constable'i ainetel. 28.11.2010

Lisaks:
Iga programmis osaleja saab näitusele kaasa TEEJUHI ehk töölehe, mis võimaldab osaleda ka nädalalõpu lennureisi loosimises Londonisse koos Victoria & Alberti muuseumi külastusega ning saata postkaart sõbrale otse Kumust.

Õpetaja, kes saadab programmis "Horisondid" osalevat klassi, saab tasuta osaleda britipärasel pärastlõunal "Kellaviietee", mille raames toimub ringkäik näitusel ja teesortide tutvustus.

Programmidesse registreerimine:
tel 5343 9230 ja 602 6074
hariduskeskus@ekm.ee