7. nov 2010

Uued haridusprogrammid Ernst Jõesaare näitusel Adamson-Ericu muuseumis

Näitus Ernst Jõesaar (1905–1985) hõlmab kunstniku teoseid nii Teise maailmasõja eelsest loomingust Eestis kui ka pagulasperioodist Rootsis. Jõesaar, kelle abikaasa Renate Jõesaar oli Adamson-Ericu õde, oli üks esimesi kunstnikke, kes otsustas saata oma loomingu paremiku tagasi kodumaale. Väljapanek tutvustab paremikku andeka looja skulptuuridest, väljas on ka mõjusaid maale ning joonistusi. Erinevad publikuprogrammid aitavad avada skulptori maailma eripära nii väikestele kui suurtele huvilistele.

Skulptori rollisLasteaiale ja algklassideleNäitusel: Ernst Jõesaar (1905-1985)
Hea vormitunnetusega eesti skulptori Erns Jõesaare ülevaatenäitusel saame tuttavaks nii kunstniku skulptuuride kui ka maalidega. Ernst Jõesaare loomingus näeme nauditavat üldistusoskust ning mitmeid lugusid peitvaid kompositsioone. Kunstnikule on olnud selgelt südamelähedased teemad muusika ja antiikkultuur, mida nii mõnelgi maalil või reljeefil kaunilt kujutatuna esineb. Väljapanek sisaldab tuntud eesti kultuuritegelaste portreid; figuraalkompositsioone, maastikke ja abstraheeritud motiive. Haridusprogrammis tutvuvuad õpilased lähemalt andeka eesti kunstniku loominguga. Tunni teises pooles kehastutakse ise skulptoriks ja teostatakse reljeef nähtu muljete põhjal.
Grupi suurus: kuni 15 õpilast!
Kestus 90 minutit
Toimub 24. november 2010 - 18. märts 2011

Skulptuuri töötuba
Põhikoolile ja gümnaasiumileNäitusel: Ernst Jõesaar (1905-1985)
Hea vormitunnetusega eesti skuptori Ernst Jõesaare ülevaatenäitusel saame tuttavaks kunstniku skulptuuride ja maalidega. Ernst Jõesaare käekiri on puudutatud 20. sajandi modernsest vormikäsitlusest. Väljapanekul on näha nii portreid, figuure kui abstraheeritud kompostisioone ja maastikumotiive. Haridusprogrammis saavad õpilased lisaks teada Ernst Jõesaare ja kunstik Adamson-Ericu omavahelistest peresidemetest. Töötoas kehastutakse ise kunstnikuks ning modelleeritakse saadud muljete põhjal skulptuur.
Grupi suurus: kuni 15 õpilast!
Kestus 90 minutit
Toimub 24. november 2010 - 18. märts 2011

SkultpuurikelderNäitusel Ernst Jõesaar (1905 - 1985) on igal nädalavahetustel avatud töötuba iseseisvaks meisterdamiseks. Pisiplastikaks vajalikud töövahendid on kohapeal olemas, valminud teose võib endaga kaasa võtta. Osalemine skulptuurikeldris sisaldub muuseumipileti hinnas (30.-/soodusilet 15.-/ perepilet 50.-)