10. okt 2010

Esseekonkurss "Rohelised Uuendused"

Tänapäeval räägitakse üha rohkem keskkonnahoiust, rohelisest mõtlemisest ja jätkusuutlikust käitumisest keskkonna suhtes. Nüüd on võimalus oma mõtted ja ideed seonduvalt rohelise mõtlemisega esseevormis kirja panna ja auhindugi võita. Noorteprojekt ROHELISED UUENDUSED kuulutab välja keskkonnasäästu ja rohelise mõtlemise teemaliste esseekonkursi noortele. Konkursil osalemiseks: kirjuta just sellest teemast, mis Sinu jaoks oluline on ja pane see esseevormis kirja. Saada essee e-mailitsi Rohelistele Uuendajatele mailto:rohelised.uuendused@gmail.com
Ammutage inspiratsiooni elust! Saadame paar aadressi, mis mõttele lendu võiks anda:
http://www.bioneer.ee/ - Bioneeri eesmärgiks on edendada lugejate keskkonnateadlikkust ning pakkuda oma lugejatele teavet, mis aitab neil muutuda keskkonnasõbralikumaks.
http://www.rohelinevarav.ee/ - Portaal, mis edastab rohelisi uudiseid teistest meediaväljaannetest ning toodab ka ise lugusid.
http://www.okokratt.ee/  - koduleht keskkonnaprojektile, mille eesmärgiks on Eestimaa elanike, eelkõige laste keskkonnateadlikkuse tõstmine ja säästva eluviisi propageerimine.
http://www.uuskasutus.ee/ - Uuskasutuskeskuse virtuaalne kodu.
http://www.home-2009.com/ - film Maakerast ning selle tulevikust inimkäitumise tagajärjel, mis toob vaatajateni senini palju varjus olnud kõnekaid detaile.

Konkursi tähtaeg on 30. oktoober 2010. Võitjad kuulutame välja 1.detsember 2010. Esitada võib nii eesti-, vene- kui inglise keelseid töid. Rohelised Uuendused võib konkursile esitatud töid kasutada autoriõiguse seaduses sätestatud ulatuses, tingimustel ja korras, s.t hariduslikel ning teaduslikel eesmärkidel.

Hindamine Esseid hinnatakse kolmes vanuserühmas: 6-11aastased, 12-15aastased ja 16-26 aastased noored. Kriteeriumid, millest hindamisel lähtutakse: teemast kinnipidamine - essee keskendub keskonnasäästule ja rohelisele mõtlemisele; asjakohasus - esitatud faktid ja väited on tõesed; meeldejääv teostus - töö annab lugejale kasulikku teavet, on õpetlik ja/või jääb meelde oma mõtlema-paneva/ kaasahaarava teostuse poolest.

Žürii Parimad esseed valib välja žürii, kuhu kuuluvad Rohelised Uuendused noortealgatuse esindajad ning rohelise mõtlemise eestvedajad Eestis.

Auhinnad Auhindadeks on vinged ning rohelise telefonid ELISAlt, rohelist mõtlemist innustavad raamatud EPL Kirjastuselt ja DVDd Briti Nõukogult ning muudki keskonnasäästlikku ja rohelist Roheliste uuenduste
partneritelt- Adidaselt ning Coca-Cola Hellenicult. Kui mõtled kaasa, oled osa maailmast!

Ootusärevusega,
Rohelised Uuendused
Rohelised.uuendused@gmail.com
www.in.ee/roheliseduuendused
Facebook: roheliseduuendused