2. sept 2011

Toimub Eesti Teadusfoto konkurss!

1. augustist kuni 1. oktoobrini toimuva fotovõistluse eesmärkideks on populariseerida teaduse tegemist ja jäädvustamist. Võistlus toimub Vikipeedias, kuna selle läbi loodetakse kasvatada Vikipeedias leiduvate kvaliteetsete fotode hulka, tõsta (eestikeelse) Vikipeedia artiklite kvaliteeti, tuua juurde uusi kaastöölisi ja kõige selle kaudu kaasa aidata vabalt kasutatava eestikeelse teabeallika täiustumisele.

Samas pakub Vikipeedia häid võimalusi näitamaks maailmale, et ka Eestis tehakse tipptasemel teadust, võimaldab Eesti inimestel paremini tutvuda siinsete teadlaste tegevusega ja pakub teadusfotode tegijaile suurepärast pinda oma loomingu eksponeerimiseks.

Oodatud on fotod nii teaduse tegijatest, uuritavatest objektidest kui ka teaduse tegemise protsessist üldisemalt. Olgu jäädvustatud siis labori argipäev, uuritavad mikro- ja makroobjektid, mõni teadusekspeditsioon või hoopis katseseadmete taga töötavad teadurid. Konkurss ei püüa selgelt
defineerida teadusfoto mõistet, vaid toetada teaduse jäädvustamist kogu selle ulatuses.

Parimatest laekunud töödest koostatakse rändnäitus, mis on järgnevad aasta aega üleval erinevates Eestimaa paikades.

Võistlust korraldavad Wikimedia Eesti ja TeadusTeave ning selle peasponsor on Nikon, kes paneb omalt poolt välja peaauhinnad. Näituse korraldamist toetab Harju Elekter. Rohkelt on eriauhindu.

Vaata lähemalt: http://et.wikipedia.org/wiki/Vikipeedia:Teadusfoto_2011