6. dets 2011

Disainikonkurss “Jäätisepulgast Eiffeli tornini”

Teaduskeskus AHHAA kuulutab koostöös AS Balbiinoga välja disainikonkursi, et leida loovaid lahendusi jäätisepulkade taaskasutamiseks. Konkursile on oodatud noorte disainerite ideekavandid, mis pakuks välja, mida huvitavat ning ka praktilist võiks valmistada Balbiino jäätisepulkadest.

“Taaskasutus on praegu väga populaarne ning selle asemel, et jäätisepulk ära visata, võiks need kokku koguda ning teha endale kas korv või miks mitte kas või laualamp,” innustab fantaasiat tööle panema Balbiino juhataja Kaido Salurand.

Konkursi esimesse vooru ootame ideekavandeid üksikvõistlejatelt või kuni 4-liikmelistelt võistkondadelt aadressile info@ahhaa.ee hiljemalt 11. detsembriks 2011. Žürii valib välja kümme põnevamat kavandit ning finalistidel on võimalus oma idee teoks teha. Vajaliku koguse kumera servaga kasepuust jäätisepulki annab igale disainerile Balbiino.
Finaaltööde tähtaeg on 14. jaanuar 2012 ning need võib tuua kas AHHAA Tartu (Sadama 1) või Tallinna majja (Vabaduse väljak 9).
Kõik kümme tööd pannakse välja AHHAA Tallinna filiaalis 2012. aasta jaanuari teisel poolel avatavale interaktiivsele näitusele “Jäätisega metsa!” Pärast näituseperioodi lõppu jäävad konkursitööd Balbiino jäätisemuuseumile.
Kümne finaaltöö hulgast valib AHHAA ja Balbiino esindajatest koosnev žürii välja võitja, kellel avaneb võimalus oma tööd tutvustada konkursist ning uuest näitusest rääkivas teleklipis ETVs. Lisaks saab võitja auhinnaks 5 kasti oma lemmikjäätist ja eksklusiivse kinoseansi AHHAA 4D elamuskinno endale ja oma 15 sõbrale.

Võitjad kuulutatakse välja jaanuari teises pooles 2012 toimuval näituse „Jäätisega metsa“ avamisel. Ülejäänud üheksa finalisti saavad preemiaks kasti oma lemmikjäätist ja priipääsme AHHAA 4D elamuskinno.
Lisainfo: http://www.ahhaa.ee/et/disainikonkurss, info@ahhaa.ee, tel 527 6922