25. mai 2015

Viimane koolikell helises...

Esmaspäeval, 25.mail kell 13 kogunes üleval saalis viimaseks koolikellaks 9.klass.
1.klass esitas kingituseks näidendi "Pannkook".

Vahetati kaarte, kingitusi, kommi. Traditsiooniliselt meenutatakse lõppeva aasta esimest septembrit, kui 9.klass tõi käekõrval kooli 1.klassi õpilased. Tänasega sai teatepulk edasi antud. 1.klass on koolis alguse ära teinud üheksandike valvsa pilgu all, nüüd on "suured" valmis minema ja "väiksed" siia kooli omapead jätma.

Läbi videokokkuvõtte meenutati möödunud üheksat aastat. Koolipere käest küsiti küsimusi lõpetajate ja koolis juhtunu kohta. Tublisid vastajaid premeeriti kommiga.

Ja lõpukella kokkusaamine lõppes traditsiooniliselt lennukite voltimisega, et siis üheskoos koolimaja ees võtta sisse stardipositsioon ja lennata kaugele, kaugele Kolga koolist.

Kõige pikema lennu lennutas endale täna Vimme :)

Edukaid eelseisvaid eksameid ja tuult tiibadesse ning kõrget lendu teile...



Hea 9.klass! Meenutades aga teie esimest kooliaastat ja esimest septembrit, kui kooli tulite...

3 x tahtis teie 1.sept. aktusele tulla külaline, muudkui segas vahele, aga veel ei olnud tema kord. Kes käis teil külas, kes tõi teile koolialgse kohvrid?

Mis on Pipi täisnimi? /Pipilota Viktuaalia Rullkardiina Piparmünta Eefraimi tütar Pikksukk/

Eelmisel neljapäeval, 21.mail tähistati Pipi sünnipäeva. Astrid Lindgreni tütar Karin sai Pipi raamatu endale sünnipäevaks. Pipi lood on tõlgitud 70.keelde. Ja Pipi ise sai ka 70.aastaseks. See on ka ajakirja Täheke võistlus praegu, millest algklasside saavad veel selle kuu lõpuni osa võtta, Pipi 70.aastasena...

Miks on Pipi kingad mitu numbrit suuremad? /isa ostis suuremad kingad, et oleks kasvuruumi/ - hea 9.klassi lõpetaja, et kasvuruumi ja õpiruumi oleks sul peale põhikooli lõppu veel pikalt ja palju!

Mida oli Pipi isalt pärinud? /kohvri kuldrahadega ja üleloomuliku jõu/ - et kuldrahadeks oleks need väärtused, mida sa kaasa võtad just sellest 9.aastast siit Kolga koolist ja et sulle jätkuks ka seda üleloomulikku jõudu, mida vahel nii väga õppimises vaja on, kui ei jaksa, kui ei viitsi või kui… Leia see jõud, et teha!

Kuidas Pipi voodis magas? /tagurpidi, pea teki all, jalad padja peal/ - elus ei ole nii, et kõik on ühtmoodi, kõik teevad kõike samamoodi. Julge olla eriline ja tee vahel rõõmuga asju teistmoodi, mitte nii kui seda tavapäraselt oodatakse!

Mis või kes on spunk? /mardikas/ - soovime sulle avastamisrõõmu laia maailma minemiseks ja loomulikult leidmisrõõmu, äratundmisrõõmu ja rõõmu ikka ja jälle edasi uurida!

Mis on väänikupillid? /herned või hernekommid/ - kas tead või mäletad ka luuleridu, kuidas neid võtta tuli? /Väike väänik anna asu, et ma suureks eal ei kasu/ - siin, Kolga koolis, algas sinu koolilapsetee, siin on sinu esimene kool. Tule ikka vilistlasena tagasi oma kooli ja meenuta siin oma lapsepõlve kooliteed ja -aega!

Miks Pipi hobune verandal elab? /sest köögis oleks ta jalus ja elutoas talle ei meeldi/ - meiegi läheme traditsiooniliselt koolimaja ette ühisele pildistamisele ja lennu ärasaatmisele, kui kaugele ja kus suunas keegi meilt ära hakkab lendama. Ja Kolga koolist lennatakse ära loomulikult lennukiga!

(Lennukite voltimine!)

Mis on Pipi isa laeva nimi? /Keksutaja/ - keksutage rõõmuga elus edasi! Head lendu, head teed!