2. juuni 2015

Põnev seikluspäev

Seikluspäev algas kooli ees kogunemisega, kus direktor jagas päeva infot ja juhtnööre liikumiseks. Koolipere jagati viieks rühmaks. Minu siinolevad pildid on 4.-6.klassi teisest rühmast, kelle saatjaks olin ma õpetaja Kristiga. Meie esimesed punktid olid Kalmeoja lõkkeplatside juures, kuhu sõitsime selle autoga.
Auto pealt maha ronitud, ootasid meid metsas kaks töötuba. Esimene neist: täpsus (laskmine, vibu, noolemäng ja liivapudelivise ämbrisse).


Teine töötuba oli oksaleiva küpsetamine. Valmis jahusegust tuli väikses kilekotis pisku vee ja õliga endale valmis segada tainas, see ümber oksa panna ja küpsetada. Pulgaleiva retsept siinkohal (vähendada endale sobivaks):
3 kg mitmevilja jahusegu
3 kg rukkileiva jahusegu
u 600 g nisujahu
1,5 kg kaerahelbeid
1 kg suhkrut
tunde järgi soola 
Olles metsast tagasi tulnud, käisime söömas. Viimaseks selleaastaseks koolilõunaks oli makaronisalat, saiake ja kakao. Peale seda toimus meie kolmas töötuba - suure sõjaväetelgi püstipanek ja seejärel kokkupanek.
Tähtis osa on meeskonnatööl.
Siinkohal pilt telgi aknast ja ukseaugust sisse vaadates.
Viimasena pandi üles pesukuivatusrest ümber ahju. Ja kui kõik õige ja üleval, siis peale seda taas kogu telk kokku tagasi, nii et jälle kottidesse ilusti kõik ära mahuks. 
Meie rühma neljandaks punktiks oli pääste, kus tutvustati päästja-tuletõrjuja tööd ja varustust.



Meie viies punkt oli meditsiini punkt, kus aidata tuli nn kolme vigastatut. Kuidas aidata, kuhu teatada ja kuidas sellise õnnetuse puhul toimida?

Suur, suur tänu Krista Allikule ja tema abilistele seikluspäeva ettevõtmiste ja kogu kooliperele korraldatud teistsuguse päeva eest!