28. mai 2018

Viimane koolikell 9.klassile kõlas täna!

Viimase koolikella aktuse päeval kõlas sissetulemiseks täpselt sama muusika, mis päris esimesel
 1.septembril aastal 2009, siis kui 12.klass tõi käest kinni hoides teid endid 
1.klassi õpilastena oma esimesel koolipäeval 1.klassi. 
Teie esimesel aktusel käis külas Maaema, kes rääkis suvejuttu ja talvejuttu, kevade- ja sügisejuttu. 
Mängisime ringmänge ja mõistatasime mõistatusi. Mängude juurde täna veel jõuame...
Kui me vaatame tagasi kogu 1.aastale, siis meenutame, et teie esimene õpetaja oli õp.Tuuli. Teie õpetajate päeva õpetaja oli Ingeborg. Armini, Reemeti ja Paul Egerti isad käisid isadepäeval tunde andmas. Algklasside 1.klassi vabariigi aastapäeva luulehommiku võitis Matheas. Vastlapäevavõistluse võitis Armin. Kooli kevadkontserdil olid teie esinemisnumbriteks "Juba linnukesed" ja Krõlli luuletus ja tants.
 
Lõpukellapäevalised ise tegid kooliperele vahva viktoriini oma klassi õpilastest ja tegemistest, premeerides õigete vastuste andjaid kommiga. Loeti 1.klassis õpitud prigadi-pragadi-luuletust, näidati kokkuvõtet foto- ja videotervitusena, mille lõpetas esimene õpetaja, õp.Tuuli. 
Huvijuht meenutas esimest septembrit ja esimest kooliaastat esimeses klassis. Praegune 1.klass kinkis igale lõpukellalisele kaardi ja direktor tervitas viimase koolikella puhul ning soovis edu algavaks eksamiperioodiks, et siis ikka kõikidega kohtuda taas - pidulikul lõpuaktusel juba 16.juunil.
Traditsiooniliselt voldime me lõpukellaaktuse lõppedes lennukid ja viimase koolikella saatel liigume koolimaja ette, õue, et kohtuda stardijoonel viimaseks lõpuspurdiks. Kes lendab koolimajast kõige kaugemale, kes mitte nii väga kaugele, kes hoopis ringiga tagasi! Kõige kaugemale lennutas end Armin!
Kuna kunagi ammu, sellel esimesel koolipäeval esimeses klassis mängiti ringmängu "Me lähme rukist lõikama", siis praegune 1.klass aitas mängu meelde tuletada ja koolimaja ees mängiti üheskoos veel.
Ja keela või piira kuis suudad, kuid veesõjast ei ole lõpukellapäeval pääsu. 
Õnneks oli ilm selleks mõnusalt suvine!