4. nov 2011

Piparkoogimaania 2011

Soojad tervitused PiparkoogiMaania meeskonna poolt!
Oleme teile ette valmistanud jõuluaega sobiva Piparkoogimaania  kunstitunni, mis sobib igas vanuses lastele. Tunni eesmärgiks on  propageerida piparkoogikultuuri ja innustada lapsi julgemalt  piparkooke tegema ning tutvustada piparkookide kaudu Eesti moodsat  kunsti ja disaini.
Oleme korraldanud alates 2006. aastast kunsti- ja disaininäitust  PiparkoogiMaania (vaata ka - www.piparkoogimaania.ee), milles on kaasa  löönud üle 200 professionaalse kunstniku, disaineri ja loovisiku. Igal  aastal on olnud erinev näituse teema, nagu näiteks “Ümbermaailmareis”,  “Võlupood, “Maailma Parimad Asjad”. Selle aasta teema on “Ajamasin”.
Huvi näituse vastu on olnud enneolematult suur, näiteks aastal 2009  külastas galeriid 22 000 inimest. Erinevalt traditsioonilisest  kunstinäitusest on kõik näituse tööd tehtud piparkoogist, mis teeb  meie näituse eriti atraktiivseks noortele ja lastele. Kannustatuna  laste suurest huvist oleme juba kolmel aastal kutsunud ka õpilasi  osalema Piparkoogiamaania fotovõistlusel, mis toimub Internetis. See  on olnud õpilaste seas väga populaarne ja andnud fantsaasiarohkeid  tulemusi. Kõiki neid ettevõtmisi teeme ikka selleks, et jõuluaeg oleks  veelgi toredam ja et piparkoogitegemisest saaks üks eriti loominguline  ja lennukas koostegemise kogemus. Et seda kõike lihtsamaks ja  toredamaks teha, oleme sellel aastal Tallinn 2011 Kultuuripealinna 
programmi abiga koostanud kunsti/kokanduse tunni ja teinud selle  kättesaadavaks kõikidele Eesti koolidele.
Piparkoogitunni sisu:
* Piparkoogi värvikas ajalugu. Lõbusad faktid ja huvitavad fotod  ajaloolistest piparkoogivormidest.
* Mis on PiparkoogiMaania ja millised on Eesti kunstnike ja  disainerite põnevamad piparkoogitööd.
* Videod, kus kunstnikud räägivad, miks nad sellise piparkoogi tegid.
* Kooli-PiparkoogiMaania Internetivõistluse parimad tööd.
* Mõned head nipid loominguliste piparkookide kavandamiseks ja  küpsetamiseks.
Piparkoogitunni materjalid leiad alates 15. novembrist 2011  aadressilt: www.piparkoogimaania.ee/piparkoogitund

PiparkoogiMaania Fotovõistlus.1.12 - 30.12. 2011 toimub PiparkoogiMaania fotovõistlus Internetis,  kuhu on oodatud osalema nii õpilased kui kõik suured ja väikesed  piparkoogifännid. Teemaks on “Ajamasin”. Koolilaste töid hinnatakse  kahes vanusegrupis 7-10 ja 11-18 aastased. Lisaks on eraldi kategooria  täiskasvanud piparkoogisõprade jaoks.
Peaauhindadeks on Canoni fotoaparaadid, lisaks palju muid toredaid  auhindu. Hinnatakse originaalset ideed, fantaasiat, loomingulisust ja  head teostust.
Lapsed võivad piparkooke teha nii kodus kui koolis. Fotod saab ülesse  laadida 01.12 - 30.12.2011 Facebooki Piparkoogimaania lehele.  PiparkoogiMaania näitusel osalevatest kunstnikest koosnev žürii valib 
välja põnevamad piparkoogitööd ja ka publik saab valida oma lemmikud.  Täpsemad konkursi tingimused leiad meie kodulehelt www.piparkoogimaania.ee ja Piparkoogimaania Facebooki lehelt.

PiparkoogiMaania infotund KUMU-s.Kuna me kõikidesse koolidesse ise kohale ei jõua, siis kutsume teid 8.  novembril kell 16.00 Tallinna KUMU Kunstimuuseumi auditooriumi, kus  tutvustame PiparkoogiMaania projekti laiemalt, räägime kunstitunni  kavast, teiste koolide kogemustest ja loomulikult PiparkoogiMaania  näitusest. Kallid õpetajad, olete väga oodatud KUMU-sse meie  infotunnile ja piparkooki maitsma! Ootame eriti kunsti- ja käsitöö  õpetajaid ja huvijuhte, kuid ka kõik tõelised piparkoogifännid ja  õpilased on teretulnud. Pakume piparkooke ja kohvi.

PiparkoogiMaania korraldajad:
Mari-Liis Laanemaa ja Pelle Kalmo
mtü PiparkoogiMaania
www.piparkoogimaania.ee
https://webmail.edu.ee/squirrel/src/compose.php?send_to=info%40piparkoogimaania.ee
566 18 468