20. sept 2010

Euroopa Keeltepäev

26. septembril tähistatakse Euroopa Nõukogu ja Euroopa Komisjoni algatusel maailma eri paigus Euroopa keeltepäeva, millega tähtsustatakse kõiki Euroopas kõneldavaid keeli: nii suure kõnelejaskonnaga keeli kui ka murdeid, nii põliskeeli kui ka uusi keelekujusid.
Keeltepäeva puhul tutvustatakse 24. septembril Tartu Kaubamaja Aatriumi kolmel korrusel terve päeva jooksul keeli ja keeleõppevõimalusi. Kultuuriinstituutide, saatkondade ja Tartu Ülikooli keelekeskuse abiga on Kaubamaja Aatriumi teisel korrusel võimalus infomaterjalide, mängude ja viktoriinide kaudu aimu saada sellest, milline on üks või teine keel. Kolmandal korrusel saab Tartu keeltekoolidelt uurida, milliseid keeli nende juures õppida saab.

Kell 12 antakse esimese korruse laval üle keeleõppe tunnuskirjad uuenduslike keeleõppeprojektide eest ning seejärel kuuleb lavalt etteasteid enam kui kümnes keeles. Et teooriale lisanduks ka praktika, saab alates kella ühest osa võtta tasuta keeletundidest Kaubamaja 3. korrusel. Nii õpetatakse huvilistele näiteks poola, hiina, jaapani ja liivi keelt.

Keeltepäev saab teoks saatkondade, keele- ja kultuuriinstituutide, Haridus- ja Teadusministeeriumi ning Euroopa Komisjoni Eesti esinduse koostöös. Keeltepäeva korraldab ja rahastab Euroopa Komisjoni esindus Eestis.

 Tutvu keeltepäeva programmi http://ec.europa.eu/eesti/pdf/events/keeltep2ev2010_programm.pdf ja keeletundide ajakavaga http://ec.europa.eu/eesti/pdf/events/keeltep2ev2010_keeletunnid.pdf!

Osale Euroopa keeltepäeva viktoriinil!http://ec.europa.eu/education/languages/quiz/index_et.htm?cs_mid=4152

Lisateavet saab: https://webmail.edu.ee/squirrel/src/compose.php?send_to=DGT-TALLINN%40ec.europa.eu , tel: 626 44 03