9. sept 2010

Ideekonkurss "Kuidas teha heategu?"

ÜRO Lastefond UNICEF Eesti Rahvuskomitee
Ideekonkurss „Kuidas teha heategu?“ 07.september – 01.november 2010.

UNICEF jätkab heategevuslikku projekti „Väike heategu“, kuid mitmete lisaväärtustega. Lisaks oleme kokku seadnud ühe programmi, mille moto on „Levitame headust“. Ettevõtlikkus on programmi „Levitame headust“ võtmesõnaks.Selles programmiga tahame ärgitada õpilasi julgemalt mõtlema ja tegutsema, kuidas midagi ise ette võtta, luua ja proovida ka seeise ellu viia, kuidas rahaga ümber käia, et nad tahaksid olla ettevõtlikud ja nutikad ning oskaksid paremini teha valikuid ja alustatu lõpuni viia. Tahame aidata kaasa õpilaste väärtushinnangute kujunemisele ning anda lisateadmisi ja praktilisi kogemusi osalemiseks heategevuses, huvitegevuses või tulevase eriala valikuks.

Selle programmi raames kuulutame välja ideekonkursi „Kuidas teha heategu?“.

Osavõtutingimused: Konkursist võivad osa võtta üld- ja kutsehariduskoolide õpilased, kes osalevad „Väikeses heateos“.Töid hinnatakse 3 vanusegrupis: 1-5; 6-9 ja 10-12 klass. Iga õpilane saab esitada ühe töö. Ideekonkursi töö tinglik pikkus kuni kaks A4 kirjapoognat. 1-5 klassi õpilased võivad oma idee saata joonistusena. Konkursile esitatavad tööd koos lisatud osavõtjavormiga saata UNICEFi e-postile bruno@unicef.ee hiljemalt 01.novembriks 2010.

Teema avamise märksõnad:

Eelinfo – Kirjelda lühidalt, kes (inimene, küla, kool jne.), missugust abi ja mille jaoks seda vajab?
Näiteks: raha, mööblit, riideid, koolitarbeid, spordivahendeid, ratastooli, vabatahtlikku abistamist jne.
Eesmärk – Kirjelda lühidalt miks see abi on oluline ja mis sellest muutub. Kirjeldada oma ideed nii, et seda oleks võimalik ka ellu viia. Lisapunkte annab see, kui autor on valmis selle ise ka läbi viima.
Ettevalmistus – Kirjelda lühidalt, millised on sinu poolt pakutud võimalused ja vahendid idee teostamiseks.
Koosta tegevuskava, lisa kui palju see aega võtab ja mis selle elluviimine maksab.
PÕHIOSA Tegevused abi kogumiseks, abi andmiseks – Kirjelda mida (korjandus, kontsert, ühistalgud, heategevusmüük vms.) kavatsed teha. Kirjelda täpsemalt, kuidas toimub abi kogumine ja abistamine. Lisa millal see toimub ja kui palju selleks aega kulub. Kuidas sa seda tahaksid teha? Kellega sa teeksid seda koostöös?
Tulemus – Kirjelda lühidalt, kuidas sinu abi jõuab abivajajani.

Kokkuvõtted: UNICEFi žürii valib igast vanusegrupist 3 paremat ja esitab need autasustamiseks.

Konkursi tulemused ja Microsofti ning UNICEFi auhindade saajad tehakse teatavaks 1.detsembriks meie koduleheküljel http://www.unicef.ee/ .

UNICEF valib eraldi välja need ideed, mida on võimalik 2011.a. teostada ja võimalusel toetab nende ettevõtmiste korraldamist. KÜSIGE LISAINFOT: unicef@unicef.ee  või 6000 300