8. sept 2010

Pihlaka Looduskeskus

Pihlaka Looduskeskus soovib väikestele ja suurtele loodussõpradele rõõmsat kooliaasta algust ning palju toredaid elamusi õppimisest ja looduses viibimisest. Ühtlasi on meil hea meel teatada, et oleme oma tegevust suvega laiendanud ning Teil on võimalik saada uusi positiivseid kogemusi loomapargist, muuseumist ja retkejuhiga loodusmatkadest. Täiesti värske võimalusena pakume retkesid, mida juhendab ellujäämisinstruktor.
Loomapargis ootavad Teiega kohtumist eesti taluloomad – tori hobune, eesti maakarja veised, lambad – nii väikesed Kihnu lambad kui suured ja karmikarvalised nn lihalambad, kitsed, sead ning erinevad küülikud koos mitmete kodulindudega, kelle hulgas on ka Eesti vutid. Samuti saab uudistada varssadega shetlandi ponisid, eeslit, sinirebaseid, tuhkrut, minisigu ning minikitse. Loomapargi ekskursioonil saadab gruppi alati giid, kes räägib põnevaid lugusid loomadest ja nende kasutusest talus läbi aegade.

Meie muuseuminurgake on nüüdsest eraldi majas, kus kõik eksponaadid kenasti vaatamiseks väljas. Muuseumimajas saab iga soovija ka ise villa kraasida (kraasitud villa võib koju kaasa võtta) ning käsikivil jahu jahvatada. Samas majas on võimalik tutvuda erinevate loodusteemaliste näitustega. Hetkel on huvilistele tutvumiseks väljapandud erinevad seemned ja maavarad.

Alates augustist pakume Pihlaka Looduskeskuses ka erinevaid loodus- ja ellujäämisretki. http://pihlaka.fie.ee/est/index.php?id=9  Praegu on võimalik tellida eekõige eelkoolile ja algkoolile mõeldud paketti „Sügis metsas -puude juurde“. Programm on viidud kooskõlla õppekavaga ja selle eesmärgiks on laste keskkonnateadlikkuse kasvatamine. Raja pikkus on ca 1 km, mille läbinud lapsed tunnevad lehtpuid (kaske, sarapuud, saart, vahtrat, pärna) ja okaspuid (kuuske, mändi, kadakat) ning teavad nende kasutust tänapäeval ja pärimuskultuuris. Samuti oskavad lapsed hinnata lindude ja loomade seost erinevate puudega.

Pakett „Tervitame metsa“, mida viib läbi ellujäämisinstruktor, on mõeldud kõigile loodushuvilistele. Meid ümbritsev metsik loodus on vahel võõras ja hirmutav, kuid olles osake loodusest, ei peaks me seda hirmu tundma. Seega ütleme metsale tere ja tunneme ennast pärast seda retke jätkuvalt looduse osana. Matka käigus teeme mitmeid peatusi, et ringi vaadata ja paiksemalt tegutseda. Retkelt naasnud inimesed on teistsugused – nad on rikkamad kogemuse võrra, mis võib aidata neil tulevikus metsa sattudes end palju kindlamalt tunda.

Oleme väga avatud kõigile ettepanekutele korraldada vahva päev Pihlaka Looduskeskuses.
Meeldivaid kohtumisi ootama jäädes,
Pihlaka Looduskeskuse perenaine
Katrin Pirs
Tel +372 56 663 618
http://www.pihlaka.fie.ee/