31. mai 2012

Festivali Koolifilm 2012 auhinnatseremoonia ja võidufilmide avalik linastus kinos Artis

Lastekaitsepäeval, 01. juunil kell 18:00 toimub kinos Artis filmifestivali Koolifilm 2012 auhinnatseremoonia ja võidufilmide avalik linastus, kuhu oodatakse kõiki suuri ja väikesi kinosõpru.

Koolifilm 2012 on järjekorras juba neljas üleriigiline filmikonkurss, mis annab väljundi Eesti koolinoorte ja nende õpetajate filmiloomingule. Festivali korradab MTÜ Kinobuss koostöös Eesti Rahvusringhäälinguga. Igal aastal on festivali populaarsus kasvanud ning filme esitatakse üha rohkem. Sel aastal laekus kokku 99 filmi.

Tänavu sai filme esitada järgmistes kategooriates: lastefilmid, animafilmid, lühifilmid, dokumentaal- ja loodusfilmid, muusikavideod ja õpetajate filmid. Lisaks oli sel aastal kaks erikategooriat: "Eesti Film
100 - Hommaaž Eesti filmiajaloole ja kinoklassikutele" ning "Läänemere-äärsed lood - Hommaaž Eesti kui mereriigi omakultuurile".

Žürii koosseisus Marje Jurtšenko (režissöör ja stsenarist), Heilika Pikkov (režissöör ja animafilmiguru), Alis Mäesalu (operaator ja filmijuhendaja), Janar Aronija (mitmekordne Koolifilmi laureaat ja praegune Balti Filmi- ja Meediakooli õpilane) tõstis esile selleaastaste konkursitööde kõrget taset ning määras lisaks parimatele filmidele hulgaliselt eripreemiaid ja motivatsiooniauhindu.

Festivali peaauhinnaks on Canon Overall välja pannud 500 euro väärtuses filmitehnikat. Lisaks sellele on preemiad välja pannud Forum Cinemas, Just Film, Pimedate Ööde Filmifestival, Maailmafilm, Eesti Filmi Sihtasutus, Eesti Rahvusringhääling ja Kinobuss.

Kõikidele võitjatele korraldab Kinobuss 15. juunil Eesti suurimas eriefektide võttepaviljonis Widescreen Studios meistriklassi, kus filmitegu õpetavad ja kogemusi jagavad oma ala parimad Eesti filmiprofessionaalid.
Üks võitjatest saab võimaluse omal nahal tunda filmitegemise higi, valu ja rõõmu - osaledes ühe valmiva Eesti filmi võtetel. Üks noor saab osaleda Kinobussi suvises filmilaagris Saaremaal.

*Festivali Koolifilm 2012 toetus tuleb osaliselt EL Kesk-Läänemere programmist INTERREG IV A. Kohalikul tasandil toetab festivali Hasartmängumaksu nõukogu. *

Linastus on tasuta, kuid külastajatel palutakse võtta Artise kassast pilet külastuse registreerimiseks.