6. mai 2012

Muraste looduskooli looduslaagrid

Muraste looduskool pakub koolidele kahepäevaseid avastuslikke looduslaagreid eelolevaks suveks, mille eesmärgiks on õppida läbi tegevuse ning looduses tegutsemisest rõõmu tunda.

Valida saab kahe teema vahel:

* metsaelustik - tutvutakse metsa ja niidu lindude-loomade-taimedega, otsitakse looduses nende jälgi ja kuulatakse hääli, õpitakse nägema looduskeskkonnas valitsevaid seoseid, mängitakse teemakohaseid mänge, matkatakse ja tehakse õhtul lõket,

* tiigi- ja mereelustik - üks päev veedetakse tiigi- ja teine mereelustikku uurides, püütakse veeputukaid ja õpitakse neid tundma, tutvutakse peamiste veega seotud imetajate, lindude, kalade, selgrootute ja taimedega, räägitakse Läänemere keskkonnaprobleemidest, mängitakse mänge, matkatakse ja tehakse lõket.

Ööbimine telkides ja ka süüa tehakse koos väljas või püstkojas lõkkel.
Kokku pakume 5 laagrit – igast saab osa võtta 15 last vanuses 4.-7. klass.
Grupi komplekteerib õpetaja kas ühe klassi siseselt või eri klasside enam-vähem ühevanustest loodushuvilistest lastest.
Programmi toimumisaja saab grupp ise valida(juuni-august).
Laagri kulud katab Keskkonnainvesteeringute Keskus ja see on lastele tasuta, osalejad valitakse motivatsioonikirja alusel.
Lastegrupi motivatsioonikirju ootame õpetajatelt maikuu jooksul aadressil karoliina.juurik@gmail.com . Osalejad selguvad 5. juuniks ning nendega võtame seejärel üksikasjade kokkuleppimiseks ühendust.