24. nov 2010

Stokkeri Meistrivõistlused

Juhtiva tööriistamüüjana aitame kaasa õpilaste meisterdamishuvi kasvatamisele ja aastase vaheaja järel korraldame viiendat korda Stokkeri Meistrivõistlused. 2010/2011 õppeaastal pakume 5.-9. klassi õpilastele võistlustöö teemana välja veotraktori.
Võistluste nimi on „Ehita võimas veotraktor!“. Veotraktor, inglise keeles pull tractor on raskust järele vedav traktor. Ehitada tuleb elektrimootori jõul ratastel liikuv sõiduk, mis veab järele liival libisevat raskust. Mootori toitepinge on 6V, mis saadakse 4 AA-tüüpi patareilt. Traktori maksimaalne pikkus on 30 cm. Traktori taga on kinnituskonks, mis peab võimaldama ühendada traktoriga järeleveetavat raskust. Konks on varustatud raskuse kinnitamiseks 5 mm aasaga. Kuni 200 g raskuse annab finaalvõistlustel Stokker. Traktorite ehitamisel võib kasutada standardseid, kaubandusest saada olevaid detaile. Veotraktori loomisel võib eeskuju võtta
Wikipedias toodud materjalidest http://en.wikipedia.org/wiki/Tractor_pulling
Samuti saab Googlest infot otsisõnadega pull tractor ja tractor pulling, rohkesti eeskuju pakkuvat videomaterjali leidub YouTubes.

Erinevus varasematest Stokkeri Meistrivõistlustest. Stokkeri Meistrivõistlustel 2011 arvestab žürii senisest enam tööde kvaliteeti. See kehtib ka koolide kohta tervikuna: parimad on need koolid, kust rohkem kvaliteetseid töid finaali pääseb. Varasematel aastatel on arvestatud parimaiks neid koole, kust on arvuliselt rohkem töid võistluse eelvoorudesse laekunud.

Tööde esitamise tähtaeg on 19. märts 2011 lähimas Stokkeri tööriistakeskuses. Eelvoorud peetakse tööriistakeskustes, finaal laupäeval, 16. aprillil Tartus Maamessil. Parimatele võistlejatele ja õpetajatele paneme taas välja Stokkeri valikust pärinevad hinnalised ning praktilised auhinnad. Kolm kooli, kust kõige
rohkem osalejaid finaali pääseb, saavad valida arvestatava summa eest töö- ja tehnoloogiaõpetuse klassi sisustust - tööriistu.

Kutsume Teid ja õpilasi osalema 2010/2011 aasta Stokkeri Meistrivõistlustel!

Eelmistele, 2008/2009 aasta Stokkeri Meistrivõistlustele laekus meistrivõistlustele üle 1100 auto. „Kiire auto“ klassis tuli võitjaks meeskond Ott Rebane ja Raigo Mees Kalmetu Põhikoolist, teine oli Karl-Kristjan Kalluste huvikeskusest Kullo ja kolmas meeskond Alari Tänav ja Virgo Uustalu Märjamaa Gümnaasiumist.
„Unistuste auto“ klassis tuli võitjaks Karl Eerik Aavik Põlva Ühisgümnaasiumist, teine oli Marta Mikkor Tääksi põhikoolist ja kolmas Ahto Rööpmann Põlva Ühisgümnaasiumist.
Parim juhendaja oli Margus Mikkor Tääksi ja Valuoja Põhikoolist, talle järgnesid Reet Kukin Tartu Kivilinna Gümnaasiumist ja Voldemar Ansi Põlva Ühisgümnaasiumist. Lisaks märkis žürii eriauhindadega ära Ain Jepišovi Kärdla Ühisgümnaasiumist ja Mart Soobiku Tallinna 21. Koolist.
Eripreemiad said „Kiire auto“ klassis Joosep Karlson Pärnu Koidula Gümnaasiumist ja Mikk Pihu Rõuge Põhikoolist, „Unistuste auto“ klassis Sander Suvisild Põlva Ühisgümnaasiumist ja Elise Jepišov Kärdla Ühisgümnaasiumist.
Stokker on Eesti ja Balti riikide suurim tööriistakeskuste kett, kuhu kuulub üle 20 tööriistakeskuse

Peep Pajumäe, Stokkeri turundusjuht 5622 0898, e-post: https://webmail.edu.ee/squirrel/src/compose.php?send_to=veotraktor%40stokker.com
Lisainfo ja reeglid: www.stokker.ee/veotraktor